Kriitikot tyrmäsivät Aleksanterin

Yhdysvaltalaiset kriitikot tyrmäsivät miltei täysin Oliver Stonen uuden kolmituntisen elokuvan Aleksanteri. "Lapsellinen käsikirjoitus, sekavat juonikuviot ja järkyttäviä roolisuorituksia", tuomitsee New York Times suurella budjetilla tehdyn elokuvan.

Valtaosa kriitikoista keskittyi pääosaa esittävän Colin Farrellin arvioinnissa hänen valkaistuihin hiuksiinsa hahmon sankarillisten saavutusten sijaan. Toinen kriitikoiden lempikohde oli Aleksanterin komentelevaa äitiä esittävän Angelina Jolien omituinen aksentti.

Mutta suurimmat haukut suunnattiin Stonelle ja hänen pitkäveteisenä pidetylle ohjaukselleen. Los Angeles Times ihmettelee, miten elokuva onnistui tekemään jotain, mitä Aleksanteri ei koskaan tehnyt – menettämään hyvän tilaisuuden.

"Roolisuoritusten ohjauksen osalta Stone on toivoton", kirjoittaa The Washington Post. "Hänen Aleksanterinsa, Colin Farrellin kaltaisen teatraalisen nyyhkyttäjän esittämänä, on pikemminkin epätoivoinen kotiäiti kuin sotilas. Hän itkee koko ajan."

Elokuvan taistelukohtauksien teknistä toteutusta sen sijaan kehuttiinkin jonkin verran, vaikkakin kriitikot olivat lähes yksimielisiä siitä, että Peter Jacksonin Taru sormusten herrasta -trilogian tietokoneella tehdyt massiiviset taistelukohtaukset ovat ylivoimaisesti parempia.

Lue myös:

    Uusimmat