Kriisiseura JYP pisti valmennustaan uusiksi

Maalikooste: JYP - Kärpät 3:04
Viime torstaina nähtiin SM-liigakauden toistaiseksi hurjimmat murskajaiset, kun JYP hävisi Kärpille 1–10 – tässä ottelun maalit.

Jääkiekon SM-liigan kriisiseura JYP tiedottaa muutoksista valmennusryhmässään.

Apuvalmentaja Jukka Varmanen siirtyy seuran sisällä muihin valmennustehtäviin, ja uudeksi apuvalmentajaksi JYPiin hyppää loppukauden kattavalla sopimuksella Juha Juujärvi.

Juujärvellä on runsaasti valmentajakokemusta alle 20-vuotiaiden SM-sarjasta ja Mestiksestä, ja hän on toiminut myös apuvalmentajana Ilveksen SM-liigajoukkueessa kausina 2008–10. Viimeksi Juujärvi toimi sesongilla 2020–21 II-divisioonassa LeKin valmennuksen mentorina.

– Juujärven loppukauden kiinnityksellä saamme kokeneen ammattivalmentajan vahvistamaan valmennustiimiämme. Juujärvellä on näkemystä nykyaikaisen pelin vaatimuksista yksilö- ja joukkuetasolla, sekä vahvaa taktista osaamista pelin kaikilta osa-alueilta, urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen kommentoi seuran tiedotteessa.

Lisäksi JYPissä liigauransa aloittanut hyökkääjä Anton Stråka, 23, palaa Jyväskylään lainasopimuksella Mestis-seura Imatran Ketterästä. Stråka on pelannut SM-liigaa JYPissä ennestään kolmena kautena 2017–20.

– Anton tuo meille leveyttä alakenttien hyökkäysosastolle, ja samalla valmistaudumme paikkaamaan mahdollisten U20 MM-kisoihin lähtijöiden ruutuja. Anton on tuttu pelaaja meille ja hänestä saamme joukkueeseemme alivoimaosaamista, sekä tunnollista ja luotettavaa joukkuepelaamista. Olemme aktiivisesti etsineet vahvistuksia joukkueeseemme viimeisten viikkojen aikana. Markkinatilanne on hankala, mutta uskomme pääsevämme tiedottamaan uudesta vahvistuksesta lähipäivien aikana, Viitanen kommentoi.

Jukka Ahvenjärven ensimmäistä kautta päävalmentama JYP on rämpinyt SM-liigassa pahanpäiväisesti. Jyväskyläläiset ovat hävinneet 10 viimeisintä liigaotteluaan, ja sarjataulukossa takana on vain Porin Ässät. Viimeksi JYP hävisi lauantaina Ilveksen vieraana 1–6 ja sitä ennen torstaina kotonaan Kärpille 1–10.

Lue myös:

    Uusimmat