1–10! Kärpät järjesti SM-liigassa rajun teurastuksen – 17-vuotias debytantti melkoisessa mankelissa

Muu pelitapahtuma: JYP - Kärpät 1:10
Kärpät meni menojaan siirryttyään toisessa erässä ensin 2–1-johtoon: Ville Koivunen rokotti JYP-puolustaja Andrew O'Brienin raa'asta harhasyötöstä.

Jääkiekon SM-liigan kärjessä porhaltava Oulun Kärpät karkasi kliinisellä viimeistelyllään rajuun murskavoittoon JYPiä vastaan. Lukemat Jyväskylässä venyivät oululaisvieraiden eduksi historiallisesti 10–1.

Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin vielä 1–1-tasalukemissa, kun JYPin Valtteri Kakkonen oli kuitannut Topi Niemelän viimeistelemän Kärppien johtomaalin.

Toisessa erässä hurrikaanipaidat joutuivat kuitenkin pyöritykseen, kun Kärpät takoi maaleja toisensa perään. Kuusi torjuntaa yhteensä tehnyt Markus Ruusu sai väistyä jyväskyläläisten maalilta vajaan 29 minuutin pelin jälkeen, kun Ville Koivunen ja Casey Wellman olivat vieneet osumillaan Kärpät 3–1-johtoon.

Tilalle JYPin tolpille luisteli 17-vuotias liigadebytantti Topias Leinonen. Hänen ensimmäinen liigaottelunsa ei alkanut helpoimmalla tavalla, vaan Kärpät mätti reilussa 10 minuutissa hänen taakseen kolme osumaa tekijöinä Aleksi Mustonen, Petter Emanuelsson ja Juhamatti Aaltonen.

Muu pelitapahtuma: JYP - Kärpät 0:41
Kärppien kuudes maali: JYPin liigadebytantti Topias Leinosen avausyritys päätyi oululaisten konkarille Mika Pyörälälle ja pian Juhamatti Aaltonen heilutti verkkoa.

Karmivia syöttö- ja merkkausvirheitä tehnyt JYPin puolustus ei varsinaisesti auttanut maalivahtien urakkaa.

Leinonen oli myöhemminkin mankelissa. Kärpät kasvatti johtoaan tuntuvasti mätettyään neljä osumaa päätöserään. Aleksi Mustonen ja Casey Wellman tekivät erän aikana illan toiset maalinsa mieheen.

Kolmen tehopisteen iltaa viettivät Ville Koivunen (1+2), Atte Ohtamaa (1+2) ja Axel Rindell.

Leinonen torjui ottelussa kaikkiaan 12 laukausta. Myös Kärppien maalilla nähtiin lopulta 17-vuotias liigadebytantti, kun Niklas Kokko vaihdettiin Stanislav Galimovin tilalle viimeisiksi 2.10 minuutiksi. Kokko merkkautti yhden torjunnan ja piti nollan.

Voitto oli Kärppien kauden suurinumeroisin ja oululaisten viides perättäinen. Kriisiseura JYP hävisi puolestaan jo yhdeksännen ottelun peräjälkeen ja kärsi liigahistoriansa suurimman kotitappion.

Myös Lahdessa ja Turussa mätettiin maaleja

Runsasmaalista iltaa vietettiin myös torstain muissa otteluissa. Pelicans päihitti SaiPan lopulta osumin 5–3.

Iikka Kangasniemi teki lahtelaisisännille kaksi maalia.

Pelicans katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa. SaiPalle tappio oli toinen perättäinen.

TPS löi Ässät puolestaan kotonaan maalein 5–2. Markus Nurmi tehtaili peräti neljä (1+3) pistettä ja Elmeri Eronen merkkautti kolme alustusta.