"Kreikkalaisesta naimakaupasta" kiistaa

Elokuvan Kreikkalainen naimakauppa tuottajat ovat haastaneet oikeuteen elokuvansa pääroolin näyttelijän Nia Vardalosin sekä Tom Hanksin, Rita Wilsonin, Home Box Officen ja Gold Circle Filmsin. Kiistelyn kohteena ovat historian menestyksekkäimmän riippumattoman elokuvan suuret tuotot. MPH Entertainmentin johtajat sanovat tiistaina nostetamassaan kanteessa, että he eivät ole saaneet elokuvastaan penniäkään, vaikka se on tuottanut yli 600 miljoonaa dollaria. Muiden tuottajien mukaan elokuva itse asiassa tuotti 20 miljoonaa dollaria tappiota. Elokuvan tekeminen maksoi vain viisi miljoonaa dollaria.

MPH:n kumppanit Jim Milio, Melissa Jo Peltier ja Mark Hufnail valittavat myös, että heidän paremmin tunnetut kumppaninsa, näyttelijät Hanks ja Wilson, Home Box Office ja Gold Circle Films pyrkivät valokeilaan, kun kriitikot alkoivat ylistää elokuvaa.

MPH Entertainmentin kumppanit tapasivat Vardalosin vuonna 1997, kun he palkkasivat hänet pieneen osaan elokuvaan Men Seeking Women. Vardalosin suostuttelusta yhtiö osti samana vuonna hänen käsikirjoituksensa Kreikkalaiseen naimakauppaan 60 000 dollarilla.

Vuotta myöhemmin, kun Hanks ja hänen vaimonsa Wilson näkivät Vardalosin esittävän osaa käsikirjoituksestaan yhden naisen show'ssaan ja Home Box Office sekä Gold Circle Films päättivät tehdä elokuvan, MPH lupasi tyytyä pienempään osuuteen tuotoista.

Kanteessaan MPH syyttää Vardalosia, Wilsonin ja Hanksin omistamaa Playtone companya, HBO:ta ja Gold Circle Filmsiä sopimuksen rikkomisesta, sillä he eivät ole maksaneet kumppaneilleen sovittua kolmea prosenttia tuotosta. Kanteessa vaaditaan yli 20 miljoonaa dollaria vahingonkorvauksia ja hyvityksiä sekä osuutta elokuvan video- ja DVD-myynnistä.

Lue myös:

    Uusimmat