Mainos

Kreikan uusi laina hyväksyttiin Brysselissä

Kreikka saa viimeinkin pitkään odottamansa kahdeksan miljardin lainaerän. Asiasta päätettiin hetki sitten Brysselissä.

Apupaketti vaatii kuitenkin hyväksynnän vielä kansainväliseltä valuuttarahastolta IMF:ltä. Jos hyväksyntä saadaan, rahat voitaisiin maksaa Kreikalle jo marraskuun alkupuoliskolla. Virkamieslähteiden mukaan IMF:n johto suhtautuu lainan myöntämiseen suopeasti.

EU:n valtiovarainministerit istuvat parhaillaan valmistelemassa sunnuntain ja keskiviikon huippukokouksia, joiden tarkoituksena on löytää viimeinkin velkakriisiin sellainen ratkaisupaketti, että se rauhoittaa markkinat.

Suurimmat kiistakysymykset ovat, kuinka pienentää Kreikan velkaa ilman, että se aiheuttaa kaaoksen kaikkialla ja miten rakentaa palomuuri varmistamaan ettei kriisi leviä.

Tähän asti Ranska on puskenut mallia, jolla EU:n kriisirahastosta tehtäisiin pankki, jonka kautta päästäisiin Euroopan Keskuspankin rahoihin. Tänä iltana Ranska jäi kuitenkin ideansa kanssa täysin paitsioon ja ratkaisua kriisirahaston vahvistamiseksi haetaan vakuutuksia muistuttavilla malleilla.

Tänään neuvottelujen odotetaan jatkuvan vielä myöhään. Huomenna paikalle tulevat kaikkien 27 jäsenmaan ministerit ja sopua yritetään löytää pankkien pääomittamiseksi.

(MTV3 - AFP - Reuters)

Katso Helena Petäistön juttu Brysselistä (Kymmenen uutiset 21.10.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.