Krapula – voiko sen välttää?

Juhlien jälkeisenä aamuna ei naurata, kun kärsii päänsärystä ja pahoinvoinnista. Voisiko krapulasta päästä lopullisesti eroon?

Jokaisen ihmisen vartalo reagoi alkoholiin omalla tavallaan. On myös täysin mahdollista, että kroppa reagoi eri tavoin eri päivinä. Tämän takia on vaikea neuvoa varmasti, miten krapulan voi välttää.

Ainut varmasti toimiva tapa on jättää alkoholi juomatta tai juoda kohtuudella. Jos kuitenkin haluat nauttia alkoholia, muista nämä vinkit.

1. Muista syödä. Jos haluat välttää krapulan, muista syödä hyvin, ennen kuin lähdet viettämään iltaa. Näin verenkiertosi ja alkoholin välissä on jotakin. Ruoat, jotka sisältävät B-vitamiinia auttavat sekä estämään että parantamaan krapulaa. Kokeile myös maitoa ja oliiviöljyä.

2. Sekoita varovasti. Aloita juomilla, jotka eivät ole kovin alkoholipitoisia. Jos aloittelet oluella, voit juoda myöhemmin viiniä. Haluatko juoda myös väkevämpiä juomia? Ajoita niiden nauttiminen loppuiltaan ja muista kohtuus.

3. Suosi laatua. Jos juot kalliimpia tuotteita, vältät todennäköisemmin humalan. Kyse ei ole juoman laadusta, vaan siitä, että sinulla ei ole varaa juoda yhtä paljon. Kiinnitä huomiota siihen, mistä juomasi tulee. Suosi pieniä tuottajia, jotka valmistavat tuotteensa luonnollisesti.

4. Vältä sokeria. Myös sokerilla on vaikutusta krapulaan. Sokeri voi olla peräisin esimerkiksi makeasta cocktailista. Myös samppanja yhdistetään usein krapulaan, koska sen pullotuksessa käytetään lähes aina sokeria. Jos myrkytät kroppaasi alkoholilla, älä pahenna sitä sokerihumalalla.

5. Juo vettä. Muista juoda vettä ennen kuin otat alkoholia, alkoholin nauttimisen aikana ja myös sen jälkeen! Juo lasillinen vettä aina, kun olet juonut yhden drinkin. Jos se tuntuu liian työläältä, juo pari vesilasillista ennen kuin lähdet baariin. Muista juoda myös ennen nukkumaanmenoa. Jos heräät suu kuivana, et ole nauttinut vettä tarpeeksi illan aikana.

MTV3/Helmi

Lähde: Blogs.villagevoice.com

Kuva: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja