Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Köyhät ritarit: Lihapullia ja spagettia

Lihapullia ja spagettia.
Lihapullia ja spagettia.
Julkaistu 25.03.2011 19:00

Moni pitää lihapullia hyvänä arkiruokana, mutta pienellä vaivannäöllä niistä saa loihdittua ravintolatason aterian. Köyhät ritarit -tähti Henri Alén paljastaa AVAn lukijoille oman reseptinsä.

  • 400 g spagettia tai tuorepastaa (Giovanni Rana tuorepasta)
  • Lihapullat:
  • 400 g sika-nauta jauhelihaa
  • 4 siivua pekonia
  • 3 rkl raastettua parmesaania
  • 1 muna
  • 3 siivua vaalean leivän sisusta
  • 0,5 dl lihalientä
  • 1 pieni sipuli
  • suolaa ja mustapippuria
  • tilkka oliiviöljyä (Lanfranchi)
  • Kastike:
  • 2 pientä sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl punaviiniä
  • 2 prk tomaattimurskaa
  • tuoretta oreganoa ja basilikaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • parmesanjuustoa päälle

Revi leivän sisus ja laita se kulhoon lihaliemen ja jauhelihan kanssa. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se öljyssä pannulla ja lisää mukaan massaan.

Lisää myös muna ja hienonnettu pekoni sekä parmesaani. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita hyvin käsin tai yleiskoneessa ja muotoile leivinpaperille lihapulliksi.

Paista pullat uunissa noin 8-10 minuuttia 190-asteessa

Kastike: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä pitkään oliiviöljyssä kunnes ne pehmenevät. Lisää mukaan punaviini ja tomaattimurska.

Anna hautua vähintään 35 minuuttia miedolla lämmöllä. Lopussa lisää mukaan lihapullat, hienonnetut yrtit sekä suolaa ja mustapippuria. Pidä lämpimänä.

Keitä pasta suolatussa vedessä al-dente kypsäksi ja valuta hyvin. Aseta isoon tarjoiluastiaan ja kaada kastike sekä pullat pastan päälle. Raasta päälle vielä parmesanjuustoa.

Lisää aiheesta:

Kiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta"Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisestaSaako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kiviKatariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?Miehet eivät kuuntele? Tutkimus: Kissat joutuvat maukumaan miehille enemmän kuin naisille
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:01
    Vitamiinit

    Kiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta

  • 17:01
    Koirat

    "Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisesta

  • 16:38
    Ruoka

    Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?

  • 14:37
    Ruokaniksit

    Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi

  • 14:13
    Vammaiset

    Katariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?