Moni pitää lihapullia hyvänä arkiruokana, mutta pienellä vaivannäöllä niistä saa loihdittua ravintolatason aterian. Köyhät ritarit -tähti Henri Alén paljastaa AVAn lukijoille oman reseptinsä.
- 400 g spagettia tai tuorepastaa (Giovanni Rana tuorepasta)
- Lihapullat:
- 400 g sika-nauta jauhelihaa
- 4 siivua pekonia
- 3 rkl raastettua parmesaania
- 1 muna
- 3 siivua vaalean leivän sisusta
- 0,5 dl lihalientä
- 1 pieni sipuli
- suolaa ja mustapippuria
- tilkka oliiviöljyä (Lanfranchi)
- Kastike:
- 2 pientä sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 dl punaviiniä
- 2 prk tomaattimurskaa
- tuoretta oreganoa ja basilikaa
- suolaa ja mustapippuria
- parmesanjuustoa päälle
Revi leivän sisus ja laita se kulhoon lihaliemen ja jauhelihan kanssa. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se öljyssä pannulla ja lisää mukaan massaan.
