Kovia ukaaseja esittänyt Pelaajayhdistys ja SM-liiga löysivät sovun

6:03
Asianajaja Heikki Penttilä avasi MTV Urheilun haastattelussa, mistä sopimusneuvotteluissa väännettiin.

SM-liigan ja Suomen Jääkiekkoilijat ry:n eli Pelaajayhdistyksen riitaisiksi muuttuneissa neuvotteluissa on päästy sopimukseen.

Osapuolet ovat sopineet uudesta yleissopimuksesta, joka on voimassa vuoden 2024 huhtikuun loppuun. Aiempi sopimus umpeutui jo lähes vuosi sitten.

Reilu viikko sitten uutisoitiin, että osapuolten neuvottelut uuden sopimuksen aikaansaamiseksi olivat päättyneet tuloksettomina. Taustalla muhi riita pelaajien henkilökohtaisesta mainonnasta, josta osapuolet eivät olleet päässeet sopuun. Kun sopimusta ei syntynyt, uhkasi Pelaajayhdistys pelaajien kieltäytyvän pelaamasta 30. huhtikuuta jälkeen.

Keskiviikkona osapuolet kuitenkin tiedottivat uudesta sopimuksesta. SM-liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen ja Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Teemu Ramstedt kommentoivat neuvotteluita sopuisaan sävyyn tiedotteessa. 

– Sopimukseen liittyvät asiat ovat molemmille osapuolille erittäin merkityksellisiä. Pitkään kestäneistä neuvotteluista huolimatta hyvä neuvotteluyhteys ja ilmapiiri säilyivät kuitenkin koko ajan. Sopimus on tärkeä koko suomalaiselle huippujääkiekolle: yhteinen intressimme on kehittää toimintaa seurojen ja pelaajien menestyksellisellä yhteistyöllä,  Hiltunen sanoo.

Tiedotteen mukaan sopimus pitää sisällään yhteisiä tavoitteita muun muassa pelaajien taloudellisen turvan edistämisestä ja uran jälkeisten koulutusvaihtoehtojen mahdollistamisesta.

– Sopimusneuvottelumme olivat tällä kertaa todella pitkät ja vaikeatkin, mutta nähdäkseni pääsimme erittäin hyvään lopputulokseen. Uusi sopimuskokonaisuus takaa hyvin pelaajien vähimmäisetuudet ja toisaalta molempien osapuolien velvoitteet sekä yhä paremman lähtökohdan SJRY:n ja Liigan väliseen yhteistyöhön, josta hyötyvät kaikki osapuolet ja sidosryhmät. Pelaajat haluavat olla kehittämässä yhteistä Liigaamme ja nyt voimme tätä työtä jatkaa yhdessä pitkäjänteisesti tulevaisuuteen katsoen,  Ramstedt sanoo.Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja