Kovalyöntinen tappelija yllätti alastoman Siim Liivikin jäähallin suihkussa: "Olin saada elämäni ensimmäisen sydänkohtauksen"

Kiekkouransa kauteen 2019–2020 lopettanut Siim Liivik pääsi ensimmäisellä kaudellaan HIFK:n edustusjoukkueessa maailmanmiesten matkaan, kun hän tutustui joukkueen ulkomaanapuihin.

Edellisen kauden Pohjois-Amerikassa USHL-juniorisarjassa kiekkoillut Liivik nousi HIFK:n edustusjoukkueen kokoonpanoon kaudeksi 2008–2009 tehtyään seuran kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Samaan aikaan IFK:n koppiin asteli kanadalainen Kip Brennan. Enemmän tappelutaidoistaan kuin kiekkomagiikastaan tunnettu kovanyrkki.

Brennan teki kaupunkiin tulonsa tiettäväksi heti ensimmäisessä ottelussa, kun hän tappeli Jokereiden Sami Heleniuksen kanssa. Liivik muistelee torstaina julkaistavassa kirjassaan Brennanin tiiviisti juhlmiseen keskittynyttä aikaa Helsingissä. Mies teki vaikutuksen.

Kerran Brennan säikäytti Liivikin pahanpäiväisesti. Nuori hyökkääjä oli maanantaisten treenien jälkeen mennyt suihkuun ja luuli olevansa yksin. Brennanin joukkueeseen tulon myötä koppiin tuodusta jääpaloilla ja vedellä täytetystä saavista nousi kuitenkin yllätys.

– Olin pahaa aavistamatta suihkussa, kun tummanvihreästä saavista nousi yli satakiloinen, tatuoitu ja lihaksikas irokeesitukkainen karju. ”Whaaatsuuup, Siim!” Olin saada elämäni ensimmäisen sydänkohtauksen alastomana lätkäkopin suihkussa, Liivik kertoo kirjassaan.

Brennan oli ollut sunnuntai-iltana juhlimassa, eikä vointi ollut paras mahdollinen.

– Tämä kylmäaltaan virkaa toimittava jääsanko ja sauna pariin kertaan toistettuna teki hänestä kuitenkin uuden miehen, Liivik kuvailee.

– Ajattelin, että tuossa on nyt tosi ammattilainen: eilen se on painellut Stadin yössä, mutta tänään treeneissä en huomannut mitään. Siinä oli vinkkiä rookielle.

Brennanin ura HIFK:ssa jäi 22 ottelun mittaiseksi. Otteluissa hän keräsi kolme syöttöpistettä ja 118 jäähyminuuttia. Liivk kertoo ystävystyneensä Brennanin ja yhydsvaltalaisen Shawn Batesin kanssa.

– Kipistä ja Shawnista tuli minulle ystäviä. He rakastivat Helsinkiä, ja varsinkin kaupungin yöelämää. Peli oli heille toissijaista. Itse taas rakastin kuulla herrojen isoja stooreja ja värjäillä tarinaa heidän kanssaan leveällä jenkkiaksentilla.

Liivik pelasi SM-liigan runkosarjassa 456 ottelua ja iski tehot 54+84. HIFK:n lisäksi hän edusti SM-liiga-urallaan Bluesia ja KooKoota. Nykyisin Liivik toimii C Moren kiekkoasiantuntijana.

Aki Ollikaisen kirjoittama Fuck You Liivik (Siltala) julkaistaan torstaina.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja