Kova syytös: Venäjä epäilee suomalaisia kansanmurhasta Karjalassa

Venäjän tutkintakomitea kertoo verkkosivuillaan tutkivansa toisen maailmansodan aikana tapahtunutta siviilien kansanmurhaa Karjalan alueella. Kansanmurhasta epäillään suomalaisia.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Suomessa Ilta-Sanomat

Venäjän federaation tutkintakomitea ilmoittaa, että sen päätutkintaosasto työskentelee aktiivisesti uusien siviileihin kohdistuvien rikosolosuhteiden ja kansanmurhaan osallistuneiden henkilöiden selvittämiseksi vuosina 1941-1945. Komitean mukaan tällä hetkellä tutkijat analysoivat Karjalan tasavallassa hävitettyä Venäjän FSB: n aineistoa sotavankien ja Neuvostoliiton siviilien tuhoamisesta keskitysleireillä. 

Keskitysleirien vankien mukaan elinolot sekä ruoka- ja työolosuhteet olivat niin kehnot, että sen seurauksena miehityksen aikana keskitysleireillä kuoli tuhansia ihmisiä, mukaan lukien lapsia.

Kansanmurhaepäilyistä on uutisoitu myös Venäjän valtion mediassa näyttävästi. Esimerkiksi uutistoimistot Tass ja Ria Novosti ovat kirjoittaneet aiheesta. Ria Novostin jutussa puhutaan jopa "suomalaisen natsismin historiasta". 

Näin Ria Novosti kirjoitti viime viikolla julkaistussa jutussaan, jonka otsikko Vanhenemispäivää ei ole: "Nämä olivat kuoleman taloja" – suomalaisen natsismin historia":

"Vankilaan laitetaan jopa 7-8 vuoden ikäisiä lapsia sen vuoksi, että he nälkäisinä ja rähjäisinä kerjäävät kaupungilla leipää...Kun kolme vankia yritti karata <…> heidät hakattiin kuoliaaksi, tässä ovat keskitysleireillä olleiden ihmisten lausunnot vuodelta 1942. Eikä kyseessä ole saksalainen keskitysleiri, vaan suomalainen."

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja