Mainos

Koulujen nykyinen päihdevalistus turhaa?

Ruotsalaistutkimuksen mukaan päihdevalistus saattaa ennemminkin yllyttää nuoria päihdekokeiluihin kuin vähentää päihteiden käyttöä.

Koulujen nykyinen päihteiden vastainen työ on hukkaan heitettyä eikä sillä ole juurikaan vaikutusta.

Ruotsalaisen Alkoholi- ja huumevalitustyön keskusliiton tutkimuksen mukaan valistukseksi tarkoitettu työ saattaa pikemminkin herättää oppilaissa halun kokeilla alkoholia. Asiasta kirjoitti Dagens Nyheter -lehti tänään. -Oppilaat tietävät entistä enemmän alkoholista, mutta eivät silti vähennä juomistaan, myöntää alan johtaviin ruotsalaisiin asiantuntijoihin kuuluva ylilääkäri Sven Andersson Götebergs-Posten-lehdessä.

Andersson on hyvin kriittinen myös koulun huumevalistusta kohtaan, johon hänen mukaansa hassataan miljoonia kruunuja vuosittain. -Eivät edes kaikkein kunnianhimoisimmat ohjelmat pääse tuloksiin. Koska nuorten päihteiden käyttö ei muutu millään lailla, on johtopäätökseni se, että voimavaroja käytetään väärin, Andersson sanoo.

Anderssonin mielestä valistuksessa tulisi antaa faktatietoja huumeista sen sijaan että keskitytään varoittamaan väärinkäytöstä ja riippuvuudesta. Tämän lisäksi Andersson haluaisi aloittaa ennaltaehkäisevän työn perheohjelmilla, joista Yhdysvalloissa on saatu hyviä kokemuksia. Ohjelmassa keskitytään vanhempiin, joilla on teini-ikäisiä lapsia.

-Vanhemmilla on suurempi mahdollisuus vaikuttaa lapsiinsa kuin mitä he uskovatkaan. Panostuksella joka on suunnattu vanhempiin ja 13-14 -vuotiaisiin on vähennetty alkoholiriippuvuutta ja humalajuomista, Andersson perustelee.

Tukholmassa aloitetaan tällainen projekti maaliskuussa.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.