"Kouluissa on liian löysä kuri"

MTV:n uutisten nettikysymykseen vastanneista selvä enemmistö pitää koulujen kuria liian löysänä. 86,7 prosenttia vastanneista pitää kuria suomalaisissa kouluissa liian löysänä. Vastauksia kyselyyn tuli vajaat 1500.

Monet vastanneista peräsivät kodin esimerkkiä ja vastuuta:

Kyllä: "Oikeastaan se lähtee ensin kotoa. Kotona ei saada laitettua rajoja, joka jatkuu sitten koulussa."

Kyllä: "Monella nykyajan vanhemmilla ei ole kärsivällisyyttä kasvattaa lasta, työpäivän jälkeen halutaan levätä ja päästä helpolla. Pelit ja kaverit kasvattavat ja joukossa tyhmyys tiivistyy. Vanhemmille pitäisi antaa pakollinen kurssi vanhemmuudesta kun lapsi koulun aloittaa."

Myös opettajien vaikeaa tilannetta ymmärrettiin:

Kyllä: "Koululla ei ole enää tarpeellisia keinoja. opettaja jos jotain ojentaa, niin oppilas voi nostaa siitä hirmu haloon ja pian ope onkin syyllinen. Tämä johtaa opettajien varovaisuuteen."

Kyllä: "Kurinpidollisia- ja järjestyssääntöjä laadittaessa ei ole tarpeeksi kuultu asiantuntijoita eli opettajia. Kuri on välittämistä ei "lyttäämistä"."

Monet ei-vastauksen antaneet selittävät kantaansa sillä, että kyse ei suinkaan ole kurista tai sen löysyydestä:

Ei: "Kysymys ei ole kurin löysyydestä, vaan opettajalla käytössä olevista keinoista, kun luokkaan esim. integroidaan henkilöitä, joilla ei ole edellytyksiä suun kiinni pysymiselle."

Ei: "Käyn itse vielä peruskoulua 9. luokka, ja olen sitä mieltä, että oppilaita syyllistetään aivan liikaa. Toki useimmat syytökset pitävät paikkansa, mutta saisivat opettajatkin katsoa joskus peiliin. Oppilailta tulisi kysellä myös tunnin tapahtumista. Osa opettajista on ainakin minun koulussani terapian tarpeessa. Honestly."

Ei: "Nyt se että koululaiset alkavat käydä levottomiksi johtuu juuri siitä, että pienempiä kouluja lakkautetaan ja siitä oppilaat siirtyvät suurempiin kouluihin ja näin koulun oppilaskoko kasvaa,eivätkä opettajat pysty pitämään silmällä koko kasvavaa oppilas määrää. Tässä asiassa päättäjät voisit mielestäni katsoa peiliin! Suomen nuoriso alkaa voida pahoin eivätkä opettajat pysty huomioimaan oppilaiden pahoinvointia, koska oppilaita alkaa olemaan yksinkertaisesti luokissa liikaa!"

MTV:n uutisten eilen julkaistun tutkimuksen mukaan kännykän käyttö, tunneilla puhuminen ja kiroilu ovat nykyään arkipäivää. Opettajan energiasta iso osa menee muuhun kuin itse opettamiseen. Tänään Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n puheenjohtaja Erkki Kangasniemi esitti Huomenta Suomessa huolensa siitä, että häiriköitä ei voida poistaa luokista

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat