Koulu syttyi vahingossa tuleen Mikkelissä – katolla leikkineille pojille kolmen miljoonan lasku

4:20
MTV Uutiset Live kertoi koulupalosta tuoreeltaan. Tältä paikan päällä näytti.

Mikkeliläisen Tuppuralan koulun kesäkuista paloa tutkittiin törkeänä tuhotyönä. Esitutkinnassa selvisi, ettei rakennusta sytytetty tahallaan, kertoo poliisi tiedotteessaan.

Koulurakennus syttyi tuleen, kun kolme alle 15-vuotiasta poikaa leikki tulileikkejä koulun katolla. Pojilla oli suihkutettavaa ainetta ja sytytin, joiden avulla he sytyttivät paperin palasia tuleen.

Ulkopuolinen henkilö puuttui poikien leikkiin, minkä jälkeen he sammuttivat sytyttämänsä paperit. Poikien jo lähdettyä paikalta he havaitsivat koulun syttyneen liekkeihin.

– Poikien tarkoituksena ei ole ollut polttaa koulua, vaan ainoastaan leikkiä tulella, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Hintalappu kolme miljoonaa

Koska kyse on alle 15-vuotiaista lapsista, asiassa suoritettiin rikollisen teon tutkinta, mutta sitä ei saateta syyteharkintaan.

Hintalappu Mikkelin kaupungille on kaupungin alustavan arvion mukaan kolmisen miljoonaa euroa. Vahingonkorvausvastuu asiassa on kolmella palon sytyttäneellä pojalla.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.