Mainos

Kotkan sieppauksesta varmistus: Sieppaaja toimi yksin

Poliisi on kuulustellut viimeisen kerran Kotkan sieppaustapauksesta epäiltyä henkilöä eilen.

Poliisi on varmistunut tutkimuksissaan siitä, että Kotkan sieppaaja toimi yksin. Poliisi on suorittanut omat tutkimuksensa loppuun ja se kokoaa pöytäkirjaa kasaan syyttäjää varten. Asia siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan ensi viikon maanantaina.

Tutkinnanjohtaja Juha Junkkarin mukaan 21-vuotias kotkalaismies ei ole pystynyt selittämään tekonsa syitä.

– Hän on kertonut kuulusteluissa uhrin valikoituneen sattumalta ilman ennakkosuunnitelmaa, Junkkari kertoo MTV3 Uutisille.

Rikosnimikkeitä tapauksessa ovat törkeä vapaudenriisto, törkeä lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yritys sekä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapito.

Kotkalaismiehen epäillään siepanneen 8-vuotiaan tytön 25. syyskuuta Kotkassa. Mies on myöntänyt sieppauksen.

Myös toinen tapaus syyttäjälle

Junkkarin mukaan poliisi on saamassa valmiiksi myös toisen esitutkinnan, joka on koskenut vuoden 2009 syyskuussa tapahtunutta houkutteluepäilyä. Saman miehen epäillään houkutelleen 9-vuotiaan tytön kyytiinsä.

Poliisin epäilyksen mukaan mies oli ajanut tuolloin autollaan bussipysäkille ja houkutellut pysäkin ohi kävellyttä tyttöä kyytiinsä. Tyttö oli lähtenyt juoksemaan karkuun. Mies on kuitenkin kiistänyt houkuttelun.

– Hän on kertonut vaihtaneensa autossaan cd-levyä, Junkkari selvittää.

Tapaus siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan ensi maanantaina. Rikosnimike tapauksessa on lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yritys.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.