Kotimaiset vesimelonit ovat erinomaisen hyviä, makeita ja maukkaita. Kuljetusmatkojen lyhentyessä tuotteet voidaan kerätä kypsinä, jolloin niiden maku tuoretuotteena on parhaimmillaan. Rymättylästä alkanut vesimelonin kasvatus on edennyt pitkin rannikkoa mantereen puolelle Varsinais-Suomeen saakka. Pohjoinen vesimeloni on erittäin kiitollinen kasvatettava, helppo ja tuottava. Kotimaisen vesimelonin korjuukausi alkoi elo-syyskuun vaihteessa ja jatkuu parisen viikkoa, kunnes ensimmäiset pikkupakkaset puraisevat kasvustoa. Joinakin vuosina vesimeloni on tuottanut valtaisan sadon, ja suurimmat yksilöt ovat painaneet 8,5 kiloa. Välillä satoa ei ole saatu lainkaan.
Kotimaista vesimelonia

Julkaistu 16.09.2002 14:54
Lisää aiheesta:
Viranomaisten neuvot: Näin varaudut tuulituhoihinMiksi Labubu-trendilelut villitsevät lapsista aikuisiin? "Massiivinen FOMO-ilmiö"Katukoirat johdattivat yksinäisen Georgen maagisen näkymän äärelle: "Lopulta niitä oli kanssani yli 10"Yksi varotoimenpide yli muiden – näin varaudut ukkosmyrskyynKatso kuvat: Kopioiko Biltema törkeästi Ikeaa?Tiesitkö tätä leivinpaperista? Kolme hyödyllista kikkaa!