Kotimaiset vesimelonit ovat erinomaisen hyviä, makeita ja maukkaita. Kuljetusmatkojen lyhentyessä tuotteet voidaan kerätä kypsinä, jolloin niiden maku tuoretuotteena on parhaimmillaan. Rymättylästä alkanut vesimelonin kasvatus on edennyt pitkin rannikkoa mantereen puolelle Varsinais-Suomeen saakka. Pohjoinen vesimeloni on erittäin kiitollinen kasvatettava, helppo ja tuottava. Kotimaisen vesimelonin korjuukausi alkoi elo-syyskuun vaihteessa ja jatkuu parisen viikkoa, kunnes ensimmäiset pikkupakkaset puraisevat kasvustoa. Joinakin vuosina vesimeloni on tuottanut valtaisan sadon, ja suurimmat yksilöt ovat painaneet 8,5 kiloa. Välillä satoa ei ole saatu lainkaan.
Kotimaista vesimelonia

Julkaistu 16.09.2002 14:54
Lisää aiheesta:
Yksinkertainen tennispallotesti voi paljastaa jotakin terveydestäsiVain kolmannes lapsista ja nuorista liikkuu suosituksen mukaan – yksi tekijä ratkaisevaViranomaisilla taksiratsia Turussa – näin monesta pirssistä löytyi huomautettavaaMitä talvivaatteille pitää tehdä ennen kesäsäilytystä? Vältä yleiset huoltomokat – "Ei ole vaikeaa"Huippukokki Kozeen Shiwan ei koskaan keittäisi varhaisperunoita vedessäKilahtiko sähköpostiisi tällainen viesti? Pankkitunnuksiasi kalastellaan