Kotimaista kalaruokaa syö Suomessa lähes jokainen

Lähes kaikki yli 15-vuotiaat suomalaiset syövät kotimaisesta kalasta valmistettua ruokaa. Joka toisen ateriaan kotimainen kala kuuluu vähintään kerran viikossa.

Kahdeksan kymmenestä syö kotimaisesta kalasta valmistetun aterian vähintään kerran kuukaudessa. Vain noin viisi prosenttia aikuisväestöstä ei syö kotimaista kalaa lainkaan.

Taloustutkimus tutki helmikuun alussa kalan käyttöä suomalaisen 15 - 79-vuotiaan väestön ravinnossa. Puhelinhaastatteluna tehdyssä tutkimuksessa oli mukana yli tuhat henkilöä eri puolilta maata. Vastaajat valittiin satunnaisotannalla väestötietojärjestelmästä.

Haastattelut tehtiin sen jälkeen kun tiedotusvälineissä oli kirjoitettu kalojen dioksiinipitoisuuksista ja käyttösuosituksista.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat