Kotimainen varhaisperuna parhaimmillaan juuri NYT!

Kotimainen varhaisperuna tuo kesän kuluttajille viikkoa tavallista aikaisemmin. Varsinais-Suomen multavilta hiekkapelloilta nostetaan nyt laadultaan erinomaista satoa. Suomalainen ymmärtää hyvän päälle, sillä päästessään käsiksi varhaisperunaan hän alkaa heti syödä pottuja kolmanneksen talviperunaa enemmän. Varhaisperunakausi jatkuu heinäkuun loppuun saakka.

Uuden perunan makunautinto on parhaimmillaan nostopäivänä. Kotimaiset Kasvikset ry. pitää suositeltavana myyntiaikana 3 - 4 vuorokautta nostosta. Nostoaika löytyy pakkauksista tai sen voi varmistaa kysymällä myyjältä. Kotona herkkä varhaisperuna säilyy parhaiten viileäkaapissa noin +10 - 14 celsiusasteessa. Vihertymisen estämiseksi perunat on pidettävä pimeässä, sillä vihertyneitä mukuloita ei suositella syötäväksi.

Syö samana päivänä

Varhaisperunat kannattaa hankkia samana päivänä kuin ne syödään. Höyryssä ne kypsyvät hellävaraisimmin. Vedessä keitettäessä varhaisperunat lisätään vasta, kun keitinvesi kiehuu. Tasakokoisiksi valitut perunat kypsyvät noin 15 minuutissa. Tilli ja maun mukaan silli tai voinokare kruunaavat sopivasti haukkapalan kokoisen kesäherkun.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja