Mainos

Kotimainen huonekalutehdas ui laadulla vastavirtaan: "Kyllähän halpasohvat harmittavat"

Kun rahat ovat tiukilla, katseet kääntyvät kotiin. Kotona vietetään enemmän aikaa ja havahdutaan sisustamiseen, uskotaan myös Habitare-messuilla.

Lieden lämpö voi kääntyä suomalaisen sisustusbisneksen eduksi. Lahtelainen 88-vuotias perheyritys Isku uhmaa lamaa laadulla. Yritys tekee huonekalunsa yhä Suomessa käsityönä. Retrohenkinen sohvaryhmä maksaa 4000 euroa - ja kestää vuosikymmeniä.

Lama ei vienyt laadun arvoa

– Kyllähän muutaman sadan euron halpasohvat harmittavat, mutta meillä on paikkamme. Laatua ja pitkää ikää hakevia asiakkaita riittää, myhäilee Iskun myyntijohtaja Mikko Kuuppo.

– Kun huonekalu kestää pitkään, eihän se silloin kohtuuttomia maksa ja valinta on myös ekologinen, muistuttaa Iskun pomo.

Isku on laajentunut erityisesti firmojen ja julkisten tilojen kalustajana, mutta myös kuluttajamyymälöillä pyyhkii hyvin. Isku avasi äskettäin uuden myymälän Kuopiossa ja seuraava on tulossa Tampereelle.

–  Koko ajan puhutaan tuotantojen siirtämisestä ulkomaille. Kotimaisuuden korostaminen on meille myyntivaltti. Työpaikat ja raha pysyvät Suomessa, muistuttaa myyntijohtaja Kuuppo.

Torstaina avatuilla Habitare-messuilla Helsingin Messukeskuksessa esittäytyvät niin isot valmistajat kuin pienet kodin somistajatkin. Kirjoa riittää värikkäistä ammeista valaistuihin sisäkattoihin. Kauppiaat ja sisustussuunnittelijat haluavat uskoa rohkeuteen, etteivät seinät aina olisi valkoisia ja lattiat ruskeaa parkettia.

– Ostakaa vaikka taidetta seinälle, julistaa Sisustussuunnittelijat ry:n toiminnanjohtaja Ida Lestinen. Väriä kotiin ilman uutta maalia tai tapettia.

Valkoinen koti, ei kiitos!

Urjalasta saapunut pariskunta Päivi ja Risto Rantala surffaileekin aivan aallon harjalla sisustaessaan uutta taloaan.

– Väriä tapetteihin. Valkoista kotia en ainakaan halua, niitähän on joka paikassa, tuumi rouva Rantala.

– Ei ole suurta vääntöä. Meillä on ihan riittävän yhtenäinen maku, kun 30 vuotta on yhdessä kotia sisustettu, hymyilee herra Rantala vieressä.

– Olen samaa mieltä, mutta ehkä minä vähän enemmän päätän, kuittaa Päivi Rantala.

Mies myöntää ja molempia naurattaa.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.