Mainos

Kotimaan lennot sujuvat taas

Kotimaan lentojen määrä palautuu normaaliksi huomenna aamuyöstä. FA-lentäjät ry ja Karairin liikennelentäjien yhdistys päättivät tänään keskeyttää lentoliikennettä häirinneen listalakkonsa toistaiseksi. Itse kiistaa Finnairin potkurikonelentäjien työsopimuksesta ei ole ratkaistu.

FA-lentäjien puheenjohtajan Arto Jalojärven mukaan päätöksellä haluttiin turvata lentomatkustajien edut.
-Jos jotakin häiriöitä on vielä sunnuntain lentojen kotimaan liikenteessä, niin ne johtuvat pilotti- tai konepulasta, Jalojärvi sanoo.

FA-lentäjät ja Karairin liikennelentäjien yhdistys päättivät keskeyttää listalakkonsa sen jälkeen, kun ne olivat keskustelleet Finnairin tekniset ry:n, Ilmailualan unioni ry:n ja Suomen lentovirkailijat ry:n kanssa. Lentoja on jouduttu peruuttamaan lokakuun kuudennesta päivästä alkaen, koska lentäjät eivät ole suostuneet tekemään muita kuin työvuorolistaan merkittyjä normaaleja vuoroja. Sairaus- ja muissa poissaolotapauksissa sijaisia ei ole ollut saatavissa.

-Työvuorolistathan yleensä tehdään niin, että niissä näkyy kaikki työt. Tilanne on kuitenkin se, että ohjaajista on pulaa ja töitä jää aina auki. Ihmisiä hälytellään vapaapäiviltä töihin. Nyt näitä ylimääräisiä töitä ei ole tehty, Jalojärvi sanoo.
Listalakollaan lentäjät ovat halunneet panna vauhtia neuvotteluihin. Muutamia lentoja on peruttu päivittäin. Lentäjät lakkoilivat myös kevättalvella.

Työriidassa on kyse Finnairin entisten tytäryhtiöiden Kar-Airin ja Finnaviationin lentäjien työsuhteiden ehdoista. Kotimaalentoja lentävät, vajaat 60 potkurikonelentäjää ovat vaatineet tasaveroista kohtelua työehtojen, palkkauksen ja koulutuksen osalta muihin Finnairin lentäjiin verrattuna.

Jalajärvi toivoo, että työsopimuskiistassa päästään sopimukseen lähiaikoina neuvotteluteitse. Työriitaa sovittelee piirisovittelija Esa Lonka.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.