Mainos

Kotimaa24: Hesarin päätoimittaja pahoittelee sarjakuvaa

Helsingin Sanomien päätoimittaja Mikael Pentikäinen pahoitteli sunnuntaina Kotimaa24-verkkosivustolle Kuukausiliitteessä julkaistua sarjakuvaa.

Lauantaina julkaistussa Pääkaupunki-sarjakuvassa pääministeri Jyrki Kataista esittävä hahmo sanoo: "Itse tulin majavanmetsästysreissulla ampuneeksi lestadiolaisen lapsiperheen. Henkilökunta hoiti lipsahdukseni aivan fantastisesti."

– Ymmärrän, jos joku kokee sen loukkaavana. Olen siitä pahoillani. Tarkoituksemme ei ole loukata ketään. Valitettavasti joskus kokeneillakin tyylitaju voi pettää, Pentikäinen arvioi.

Pentikäinen ei Kotimaa24:n mukaan nähnyt sarjakuvaa etukäteen, eikä hänen sijaisensakaan.

– Sarjakuva on vaikea taiteenlaji. Myös niistä pitää käydä enemmän keskustelua toimituksen sisällä, jotta tällaiset huomattaisiin jo käsittelyvaiheessa, Pentikäinen pohtii.

Kotimaa24 kertoo, että Pentikäisellä on vanhoillislestadiolaista taustaa.

Lestadiolaisen Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen pääsihteeri Tuomas Hänninen sanoi Kotimaa24:lle, että hän ei osannut pitää sarjakuvaa huumorina.

Pääkaupunki on Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä vuodesta 1997 lähtien ilmestynyt koko sivun kokoinen sarjakuva. Aiemmin sarjakuva tunnettiin nimellä Tää kaupunki.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.