Kostean tilan laatoitus

kysymys: Hei! Olemme tekemässä kylpyhuoneremonttia ja olemme kuulleet, että vanhojen laattojen päälle voidaan laittaa uudet laatat, onko tämä mahdollista ja jos on, niin miten se tehdään?
Kiitoksia kysymyksestä!

Missään tapauksessa ei tule laatoittaa kosteissa tiloissa vanhan laatan päälle. Elikkä en edes moista rupea neuvomaan.

Ensinnäkin jos tiedossa ei ole onko seinässä ja lattiassa vesieristystä, menee tarvittavien menettelytapojen valinta arvaamiseksi. Se, että kosteusmittari ei osoita kohonneita kosteusarvoja, ei todellakaan tarkoita muuta kuin sen, ettei mittari sillä hetkellä löytänyt mitattavissa kohdissa kosteutta. Jo kuivuneita vaurioita tai tulevien vaurioiden mahdollisuutta se ei mittaa. Varsinkin muuton tai asunnon myynnin yhteydessä kosteusmittaus ei merkitse yhtään mitään. Jos kylppäriä ei vähään aikaan käytetä, voi ongelmat olla piilossa.

Esimerkiksi kymmenen vuotta sitten valmistuneessa rakennuksessa voi tutkimusten mukaan arvioida, että 40% todennäköisyydellä vesieristys ei ole siinä kunnossa kuin nyt on vaatimus.

Siis jos luotetaan siihen, että laatoituksen alla on OIKEIN ASENNETTU JA NYKYISET LAATUVAATIMUKSET TÄYTTÄVÄ vesieristys ja uutta ei siksi laiteta, on usko maailman hyvyyteen todella hurja.

Jos taas varmuuden vuoksi laitetaan uusi vesieristys vanhan laatan pintaan, syntyy täysin ohjeiden vastainen tilanne: kosteutta mahdollisesti keräävää massaa ei saa olla vesieristeiden välissä. Näin siksi, että kosteus voi kondensoitua massaan eikä pääse haihtumaan pois.

Pääperiaate on, että kaikki vanhat pinnat poistetaan, jossa yhteydessä voidaan tarkastaa ja korjata mahdolliset vauriot. Vesieristys tehdään erityistä huolellisuutta noudattaen sekä valmistajan ohjeita tarkasti seuraten ja lisäksi samaa tuotesarjaa käyttäen. Eri tuotemerkit eivät välttämättä toimi yhdessä.

Ensisijaisesti suosittelen, että vesieristämiseen käytätte ammattilaista. Virhemahdollisuudet ovat todella suuret. Tällä on merkitystä sekä oman terveyden ja talon kunnossapidon että asunnon jälleenmyynnin kannalta. Monessa tapauksessa on merkittävä ero uskottavuudessa, onko tee-se-itse-mies tai kirjallisen kunnostusraportin antanut asennusliike tehnyt remontin.

Terveisin Sakke

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja