Koruja, muki tai kakkulapio – tässä ovat turhimmat ylioppilaslahjat?

Ylioppilaat ja ammattiinsa valmistuvat saavat yhtä jos toista lahjaksi ystäviltä ja sukulaisilta, eivätkä kaikki lahjat taatusti tule tarpeeseen. Lukijoiden mielestä onkin parempi antaa lahjakortti tai kylmää käteistä, kuin sortua ostamaan jotain, mitä ei tiedä päivänsankarin tarvitsevan.

Lukijoiden mielestä käyttämättä jäävät esineet ovat huonoin mahdollinen lahjaidea koulunsa päättävälle. Vastaajista 66,7 prosenttia ei ostaisi tavaraa, jota ei varmasti tiedä lahjan saajan toivovan.

– Mukit, en voi käsittää että niitä annetaan lahjaksi. Olkoon minkälainen tahansa, aina yhtä kamala lahja.

– Itse sain viime keväänä valmistujaislahjaksi kolme samankokoista ja samanväristä Mariskoolia eri antajilta. Kyseinen kippo oli tarjouksessa juhlien alla, joten antajat jäivät joukolla kiinni nuukailusta, kertoo nimimerkki Vattuhillo.

– Ylioppilaalle tai muulle nuorelle ihmiselle lahjaksi mummumaisia Kalevala- koruja! Parempi on antaa vaikka lahjakortti koruliikkeeseen, jotta valmistuva saa itse valita mieleisen, kommentoi nimimerkki Oili

Koruja roskikseen?

Nimimerkki Paula kokee, että korut ovat hänen niin kohdallaan jopa niin turhia, että hän heittää ne menemäänä.

– Esimerkiksi omalta kohdaltani,on aivan turha antaa minulle mitään koruja lahjaksi, koska en arvosta niitä ja heitän ne roskikseen kuitenkin myöhemmin. Parasta antaa puhdasta rahaa,jolloin lahjan saaja voi itse päättää mihin sijoittaa ne.

Myös muut koruliikkeiden valikoimista löytyvät esineet saavat lukijoilta kylmää palautetta.

– Valokuva-albumit ja niin sanotut muistoesineet kultasepänliikkeestä ovat turhia, toteaa nimimerkki Paula.

– Kakkulapio! Mitä hemmettiä vähävarainen, omilleen muuttava opiskelijan alku tekee kakkulapiolla? Moiset turhuudet voi jättää kauppaan ja antaa suoraan rahaa kuoressa, saa opiskelija ostaa tarvitsemiaan asioita itse.

Lukijoiden äänestyksen perusteella rahalahjat ja lahjakortit ovat onnistuneimpia lahjoja, sillä turhaksi ne äänestää vain kolme prosenttia vastanneista.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja