Koronavirus iski New York Rangersin omistajaan

Ville Nieminen avaa, miten NHL-pelaajien palkka kutistuu koronaviruspandemian aikaan 4:02
Ville Nieminen pohtii koronaviruksen vaikutuksia NHL:ään.

Yhdysvaltalainen suurliikemies ja koripallon NBA-joukkue New York Knicksin omistaja James Dolan sairastaa koronavirusta.

Hänestä tuli ensimmäinen Yhdysvaltojen huippupalloilusarjojen omistajaportaaseen kuuluva henkilö, joka antoi positiivisen testituloksen. Knicks kertoi asiasta lauantai-iltana.

64-vuotias Dolan on kärsinyt vain vähäisistä oireista ja on omatoimisessa eristyksessä. Hän omistaa myös jääkiekon NHL-joukkue New York Rangersin.

Knicks kertoi Twitterissä, että Dolan jatkaa New Yorkin monia urheilutoimintoja pyörittävän Madison Square Garden Companyn toimitusjohtajan tehtäviään. 

Useat NBA-pelaajat ovat antaneet positiivisen tuloksen koronavirustesteissä, ja sarja on tauolla toistaiseksi. Niin ikään tauolla olevan NHL:n pelaajista neljällä on todettu tartunta.

Yhdysvalloissa on todettu yli 120 000 koronavirustartuntaa, mikä on enemmän kuin missään muussa yksittäisessä maassa. Tautiin on kuollut Yhdysvalloissa 2  190 ihmistä.

Urheilupomo Dolanin kotikaupungista New Yorkista lähialueineen on muodostunut koronaviruksen keskuspaikka Pohjois-Amerikassa. Lauantai-iltana osavaltio kertoi kuolemantapauksia olevan yli 670 ja todettuja tartuntoja 52  000.

Lue myös:

    Uusimmat