Koronaviruksen sairastanut SHL:n suomalaishyökkääjä taistelee piinaavien jälkioireiden kanssa – "On vaikea sanoa, mitä se on tehnyt keholleni"

Joel Mustonen murtautunut kivikovaan Frölunda-miehistöön –"Kaikki mahdollisuudet löytyy täältä" 2:01
Videolla viime keväinen Tulosruudun juttu Joel Mustosesta.

Frölundan suomalaishyökkääjä Joel Mustonen on taistellut läpi syksyn ja alkutalven suurien terveysongelmien kanssa. Koronaviruksen viime keväänä sairastanut Mustonen on ollut pitkään sivussa taudin jälkioireiden vuoksi.

Viime keväänä koronaviruksen sairastanut Mustonen on taistellut viime kuukausien ajan terveytensä kanssa. 28-vuotias suomalaishyökkääjä ei ole pystynyt nousemaan SHL-kaukaloon 5. joulukuuta Rögleä vastaan pelatun ottelun jälkeen lainkaan.

Koronaviruksen vaikutukset piinaavat vieläkin Mustosen terveyttä, vaikka taudin sairastamisesta on vierähtänyt jo noin 10 kuukautta. Jälkioireet nousivat syksyn aikana niin voimakkaiksi, että Mustosen oli pakko vetäytyä kaukalosta.

– On todella vaikeaa sanoa tarkkaan, mitä koronavirus on tehnyt keholleni. Voin vain sanoa, että tämä johtuu oireista, joita minulla on ollut koronavirustartuntani jälkeen. Me olemme tehneet paljon testejä, ja minulla on myös astma. Nyt epäilemme, että korona on pahentanut sitä pari pykälää, Mustonen kertoo Göteborgs-Postenille.

Mustonen ehti pelata tällä kaudella 17 ottelua ennen kuin koronaviruksen jälkioireet pakottivat suomalaisen huilaamaan. Paluu kaukaloon on yhä mysteeri, sillä oireiden hellittämistä ei voi ennustaa. Mustonen yrittää pitää mielensä korkealla vastoinkäymisistä huolimatta.

– En voi tuhlata siihen liikaa aikaa. On ärsyttävää, etten voi pelata. Yritän kuitenkin pysyä positiivisena ja toivoa, että se paranisi pian, mutta se selvästikin vaikuttaa. Kun kehosi ei toimi, et ole oma itsesi.

Lue myös:

    Uusimmat