Koronavirukselle altistunut myös suomalaisia – viranomaiset etsivät uusia altistuneita

4:42
Infektioylilääkäri Markku Broasin mukaan myös suomalaisia on altistunut virukselle.

Koronavirukselle on altistunut myös suomalaisia henkilöitä, vahvistaa Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Markku Broas.

– Altistuneiden joukossa on sekä ulkomaalaisia että suomalaisia, hän kertoo MTV Uutisille.

Kysymykseen siitä, ovatko altistuneet suomalaiset töissä matkailualalla, Broas ei vastaa suoraan.

– Näinhän se usein on, hän toteaa.

Tänään diagnosoitiin ensimmäinen koronatartunta Suomessa. Juttua jatkuu videon jälkeen.

1:10

Toistaiseksi arvioilta 15 mahdollisesti altistunutta Suomessa

Koronavirustartunta on todettu Lapissa matkalla olleella kiinalaisnaisella. Toistaiseksi mahdollisesti altistuneita on laskettu 15. Joukossa ovat muun muassa tartunnan saaneen kanssa samassa taloudessa olleet henkilöt.

Altistuneiden joukkoon on laskettu henkilöt, jotka ovat olleet vähintään 15 minuuttia samassa tilassa sairastuneen kanssa. Aikaikkuna altistumiselle on noin vuorokauden tai kaksi ennen oikeuden oireiden alkua sekä niiden ajan. Naisen oireilu alkoi sunnuntaina.

Broas kertoo, että mahdollisesti altistuneiksi lasketaan ne, jotka ovat viettäneet paljon aikaa oireilevan kanssa. Syynä on se, että flunssat ja hengitystieinfektiot eivät tartu niin herkästi kuin esimerkiksi helposti tarttuva tuhkarokko.

Tämänhetkinen arvio altistuneiden määrästä on vasta ennen diagnoosia tehty yleinen arviointi. Nyt viranomaiset tekevät altistuneista tarkemman analyysin ja ottavat heihin yhteyttä. Altistuneita kartoitetaan tartunnan saaneen kanssa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja