Koronatartunnan saanut mies lähti karanteenista huolimatta baarikierrokselle Japanissa: "Aion nyt levittää virusta"

Mies oli todennut, että hän lähtee levittämään tahallaan koronavirusta ja suuntasi baarikierrokselle Japanissa.

Noin 50-vuotias mies teki erikoisen ja vaarallisen tempauksen Japanin Gamagorissa.

Miehellä oli todettu viime viikolla koronavirustartunta ja hänet oli passitettu kotikaranteeniin siksi aikaa, kunnes sopiva hoitokeino löytyisi.

Mies ei ollut välittänyt karanteenikäskystä vaan hän oli lähtenyt tekemään baarikierroksen. Japanilaisen tv-kanava FNN:n mukaan hän oli sanonut perheenjäsenilleen seuraavasti:

– Aion nyt levittää virusta.

Mies oli napannut taksin ja suunnannut ravintolaan. Tokyo Reporterin mukaan hän oli syönyt ja juonut kahdessa eri ravintolassa ja toisessa baarissa hän oli kertonut ihmisille, että hänellä on todettu koronavirustartunta.

Ihmiset olivat olleet tästä hyvin häkeltyneitä ja henkilökunta oli soittanut terveysviranomaiset paikalle. Poliisit olivat saapuneet ravintolaan täydessä suojavarustuksessa, mutta mies oli jo ehtinyt poistua paikalta ja suunnata taksilla kotiinsa.

"Olen niin vihainen"

Miehen typerän ja vaarallisen tempauksen vuoksi valtava määrä ravintoloiden asiakkaita ja henkilökuntaa on altistunut koronavirukselle ja heidät testataan tartunnan varalta.

– En voi ymmärtää tätä. En voi sanoin kuvailla tilannetta, koska olen niin vihainen, toisen ravintolan henkilökunnasta todettiin Tokyo Reporterille.

Viranomaiset ovat antaneet miehelle ankaraa noottia julkisesti ja pyytäneet hänen käyttäytymistään anteeksi. Muista mahdollisista seurauksista ei ole kerrottu.

Japanissa on todettu yli tuhat koronavirustartuntaa.

Lue myös:

    Uusimmat