Koronarokotetutkimus keskeytettiin, kun koehenkilö sairastui selittämättömästi – toimitusjohtaja: naiselle oli annettu rokotetta eikä lumelääkettä

Brittiläis-ruotsalaisen lääkeyhtiö Astra Zenecan toimitusjohtaja Pascal Soriot vihjaa, että kesken koronarokotetestien vakavasti sairastunut brittipotilas on voitu jo kotiuttaa.

Astra Zeneca tiedotti keskiviikkona keskeyttäneensä rokotetestit "yksittäisen selittämättömän sairastapauksen vuoksi". Yhtiö korostaa, että laajoissa kokeissa sairaustapauksia voi ilmetä sattumalta, mutta että jokainen tapaus vaatii riippumattoman selvityksen.

Terveyteen ja lääketieteeseen keskittynyt verkkolehti Stat News kertoo Soriot’n todenneen sijoittajapuhelussa, että vakavia oireita saanut brittinainen oli saanut Astra Zenecan rokotteen, eikä plasebo-valmistetta. Samalla hän kertoi, että naisen neurologiset oireet vastasivat harvinaisen selkäydintulehduksen oireita. Diagnoosia ei kuitenkaan vielä ole, mutta Soriot kertoi yksityisessä sijoittajapuhelussa, että nainen todennäköisesti kotiutetaan keskiviikon aikana.

Sijoittajapuhelun järjesti investointipankki J.P. Morgan ja siihen otti osaa kolme analyytikkoa. Astra Zeneca ei kommentoi toimitusjohtajansa liikkeelle laskemia huhuja.

Britannian terveysministeri arvioi keskiviikkona, ettei rokotetestien keskeytys välttämättä merkitse takaiskua Astra Zenecalle.

Astra Zenecan osakekurssit Lontoossa ja Tukholmassa ovat avanneet torstaina laskuun. New Yorkissa päätöskurssi oli keskiviikkona 53,64 dollaria, missä laskua kertyi 1,95 prosenttia edellispäivästä.

Kurssit painuivat myös keskiviikon avauksessa, mutta Lontoossa Astra Zenecan keskiviikon päätöskurssi, 8,386 puntaa, oli lievästi plussalla. Tukholmassa kurssi on ollut loivassa laskussa keskiviikon avauksesta lähtien.

Lue myös:

    Uusimmat