Koronan runtelema NHL-seura palaamassa kaukaloon, tähtihyökkääjältä painava viesti – "Se ei ole turvallista"

3:36
Videolla kuvaa ke-to-yön NHL-kierrokselta.

Koronaviruksen kurittamaksi joutuneen Vancouver Canucksin tähtihyökkääjä J.T. Miller kokee, että joukkueelle asetettu otteluohjelma ei ole turvallista kovasta taudista toipuvalle joukkueelle.

Vancouver on taistellut viime viikot hanakasti joukkueen sisällä levinneen koronaviruksen kanssa. Hiljalleen tartunnan saaneet pelaajat ovat kuitenkin toipumassa voimat vieneeltä rajulta taudilta, mutta pelikuntoon pääseminen vaatii aikaa.

Edellisen kerran maaliskuun lopulla kaukalossa nähdyn Vancouverin on määrä jatkaa NHL-kauttaan tiiviillä ottelutahdilla lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa, kun se saa vastaansa Edmonton Oilersin.

Joukkueen tähtihyökkääjä J.T. Miller pitää Vancouverin paluuohjelmaa liian vaarallisena. Vaikka Miller selvisikin itse ilman koronavirustartuntaa, ei useamman viikon jääharjoittelun ja kunnollisen harjoittelun puute voi olla näkymättä otteissa.

– Rehellisesti en koe olevani valmis. Se on tavallaan hullua. Tiedän, että kaikilla on työnsä tehtävänä, mutta sitä, että meidän koko joukkueemme odotetaan olevan valmis pelaamaan yhden harjoituksen ja aamujään jälkeen, on hieman vaikea ymmärtää, Miller ihmettelee medialle.

– Ollakseni täysin rehellinen, me tarvitsemme paljon enemmän aikaa palataksemme ja pelataksemme jälleen jääkiekkoa. Eivät hekään, jotka eivät saaneet tautia, ole valmiita, Miller jatkaa.

Vancouver on tällä hetkellä omassa divisioonassa kuudentena ja pudotuspelihaaveet ovat hiljalleen lipumassa käsistä. Miller painottaa, että asiat pitäisi osata asettaa oikeaan tärkeysjärjestykseen.

– Toivon, etteivät ihmiset ota tätä väärällä tavalla. Olen todella kilpailuhenkinen kaveri, mutta tämä ei ole jääkiekkoa joukkueellemme. Tässä on kyse pelaajiemme terveydestä ja turvallisuudesta. Tässä ei ole kyse pudotuspeleihin pääsemisestä. Jos minulta kysytään, se, mitä meitä pyydetään tekemään, ei ole turvallista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja