Koronaan sairastunut patriarkka Kirill ei osallistu Venäjän liittämisseremoniaan, julisti venäläissotilaiden pääsevän taivaaseen

2:26
Katso myös: Emerituspiispa Eero Huovinen kertoi MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa, millainen oli Moskovan patriarkka Kirill ennen Ukrainan sotaa

Venäjän ortodoksisen kirkon patriarkka Kirill, 75, on saanut koronan eikä osallistu tänään pidettävään seremoniaan, jossa neljä Venäjän miehittämää ukrainalaisaluetta on määrä liittää virallisesti osaksi Venäjää. Asiasta kerrotaan kirkon lausunnossa.

Kaikki patriarkka Kirillin matkat ja tapaamiset lähipäiviltä on niin ikään peruttu. Patriarkka pysyy omaehtoisessa eristyksessä ja lepää, kirkko kertoi.

Patriarkka Kirill tunnetaan presidentti Vladimir Putinin vankkana tukijana. Sunnuntaina pitämässään saarnassa hän sanoi, että Ukrainassa kuolevat venäläissotilaat pääsevät taivaaseen.

– Jos joku velvollisuudentunnon ja valan velvoittamana pysyy uskollisena vakaumukselleen ja kuolee sotilaspalveluksessa, on hän suorittanut uhrauksen, jonka uskomme pyyhkivän pois kaikki synnit, jotka henkilö on tehnyt, Kirill saarnasi.

Britannia ja Kanada ovat asettaneet Kirilliä vastaan pakotteita, koska hän on avoimesti tukenut Venäjän hyökkäystä Ukrainaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja