Arkkipiispa Leo vetoaa Venäjän ortodoksikirkkoon: "Kristuksen tähden, herätkää ja tuomitkaa tämä pahuus!"

9:26
Katso myös: Miksi Venäjän ortodoksinen kirkko on symbioosissa Putinin kanssa? Dosentti Jaakko Rusama selvitti asiaa MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa

Suomen ortodoksisen kirkon johtaja, arkkipiispa Leo vetoaa Venäjän ortodoksisen kirkon johtoon, jotta se käyttäisi vaikutusvaltaansa rauhan edistämiseksi Ukrainassa.

MTV Uutiset seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Löydät tuoreimmat uutiset uutispalvelustamme sekä mtv-palvelusta joka päivä. 

Ukrainan sodan uhreja voi auttaa monin tavoin. Tästä artikkelista löydät ajantasaista tietoa auttamisesta

Ukrainan tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita. Tästä artikkelista löydät tietoja siihen, miten hakea apua itselle tai läheisellesi. 


– Venäjä on viimeisen kuukauden aikana toistuvasti osoittanut, että se ei pyri välttämään siviiliuhreja Ukrainan sodassa. Olemme seuranneet voimattomina uutisvirtaa, joka on tuonut eteemme kuvia murskaksi pommitetuista asuintaloista, sairaaloista ja kirkoista, arkkipiispa Leo toteaa tiedotteessa.

Arkkipiispa pitää käsittämättömänä sitä, että Venäjän ortodoksisen kirkon johto on tähän asti seissyt valtiojohdon rinnalla siunaamassa tätä sotaa ja esittämässä sen jopa oikeutettuna, ”pyhänä” sotana.

– Tänään olemme joutuneet uutisten välityksellä näkemään ja kuulemaan jotain sellaista, mitä on vaikeaa ymmärtää todeksi.

– Venäjän toimet Butšassa ja muissa ukrainalaiskylissä eivät edusta enää sodan kauheuksia, vaan äärimmäistä inhimillistä pahuutta. Kuten kansainvälinen yhteisö on todennut, ne ovat sotarikoksia, joista Venäjä tulee aikanaan saamaan tuomion.

Kirkon on korkea aika huomata kulkeneensa harhaan

Arkkipiispan mukaan kirkon on nyt korkea aika huomata kulkeneensa harhaan.

–  Vetoan suoraan Moskovan patriarkka Kirilliin: Kristuksen tähden: herätkää ja tuomitkaa tämä pahuus! Käyttäkää vaikutusvaltaanne rauhan edistämiseksi ja tehkää kaikkenne, että tämä sota päättyisi. Siihen rukoilen teille Jumalalta nöyryyttä ja viisautta.

Arkkipiispa Leon mukaan Venäjän toimet Butshassa ja muissa ukrainalaiskylissä eivät edusta enää sodan kauheuksia vaan äärimmäistä inhimillistä pahuutta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja