Koronaa on tällä hetkellä suhteessa eniten Keski-Suomessa – johtajaylilääkäri: Tauti leviää etenkin jääkiekkoilijoiden keskuudessa

7:00
Saadaanko koronakoiria virallisesti käyttöön? Pilotti alkaa Helsinki-Vantaalla.

Keski-Suomi johtaa tällä hetkellä tilastoja koronaviruksen ilmaantuvuuden osalta. Alueen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkärin mukaan alueella on ollut useita tartuntaryppäitä, ja korona on levinnyt etenkin jääkiekkoharrastajien keskuudessa. 

Asukkaiden määrään suhteutettuna koronavirusta on tällä hetkellä eniten Keski-Suomessa.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Juha Paloneva arvioi, että tilanne on seurausta tautiryppäistä, joissa koronaan sairastuneet ovat tartuttaneet tautia lähipiirissään.

– Tällä hetkellä uudet todetut tapaukset ovat hyvin pitkälti todettujen tautitapausten lähikontakteja, Paloneva sanoo.

– Uusista todetuista tapauksista 96 prosentilla on selkeä lähtökohta tai altistus. Hallitsematonta epidemiaa meillä ei täällä ole.

Kontaktilaji

Palonevan mukaan korona on levinnyt Keski-Suomen alueella poikkeuksellisen hyvin etenkin jääkiekkoa harrastavien keskuudessa.

– Jostain syystä jääkiekkoharrastus on ollut se, josta aika iso osa tartuntoja on lähtenyt leviämään. Mutta kaiken kaikkiaan tartunnan lähteet tunnetaan kyllä varsin hyvin.

Tiedossa ei ole tarkalleen, miksi tauti on levinnyt hyvin jääkiekkoilijoiden keskuudessa. Arvioita kuitenkin on.

– On vaikea sanoa yksiselitteisiä syitä, mutta kyseessä on tietyllä tavalla kontaktilaji. Se saattaa olla selittävä tekijä. Mutta eihän tuota asiaa voi varmaksi sanoa, Paloneva muotoilee.

Keski-Suomessa on todettu viimeisen kahden viikon, eli 14 vuorokauden aikana 106 uutta koronavirustartuntaa. Sitä edeltävän kahden viikon aikana tartuntoja oli 37.

Koronan ilmaantuvuusluku on Keski-Suomen alueella tällä hetkellä 41,9. Ilmaantuvuus kuvaa tapausten määrää ajanjaksolla 100 000 asukasta kohden.

Toiseksi suurin ilmaantuvuus, 34,4 on tällä hetkellä Etelä-Savossa. Pienin luku on Etelä-Karjalassa jossa tartuntoja ei ole ollut 14 vuorokauden aikana lainkaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja