Korona saapui matkailijoiden mukana Samoalle ja Kiribatille – Tyynenmeren saarivaltioihin asetettu ensimmäiset koronasulut

Kiribatin ja Samoan saarivaltioissa on alkanut koronasulku sen jälkeen, kun virus oli päässyt maahan ulkomailta tulleiden matkustajien mukana.

YK:n alaisen Maailman terveysjärjestön tilastojen mukaan ennen kuluvaa kuuta Kiribatissa oli rekisteröity yksi ainoa koronatartunta ja Samoalla kaksi.

Kymmeniltä Fijiltä Kiribatiin palanneilta lentomatkustajilta on löydetty koronatartunta. Samoalla tartuntojen lähteenä oli puolestaan Brisbanesta Australiasta tullut lento.

Samoan koronasulun on määrä päättyä ylihuomenna maanantaina. Kiribatin sulun päättymisestä ei ollut täyttä varmuutta, mutta aikaisemmin annettujen tietojen mukaan se päättyisi torstaina.

WHO:n tilastojen mukaan noin 62 prosentilla Samoan asukkaista on täysi rokotesuoja. Kiribatilla vastaava luku on 34 prosenttia.

Koronavirus vei Thaimaasta matkailijat ja nyt kuuluisaa turistikaupunkia hallitsevat apinat:"Minun täytyy elää häkissä" 2:08
MTV Uutiset kertoi syksyllä 2020 siitä, miten koronavirus vei Thaimaasta matkailijat. Kuuluisaa turistikaupunkia hallitsivat sen jälkeen apinat.


Lue myös:

    Uusimmat