Mainos

Koristele joulukoti luonnollisesti

Puutarhan kesän ja syksyn kasveista sekä maustekaapista ammennetaan ekologisia koristeita jouluiseen kotiin. Varustaudu miellyttävään askarteluhetkeen ihanien kuivakukkien ja yrttien keskellä.

Jouluaskartelu voi sisältää myös luonnonantimia. Ota vaikka oman puutarhan kuivunut sato käyttöön ja hyödynnä myös kauniita ja aromikkaita joulumausteita.

Menneen ruskan loistoa

Olkikoristeiden tilalla ja ohessa voit ripustaa kattoon palestiinanlaukan päitä. Kiinnitä koristeelliset kasvit siimaan, sivele kukinnon päätyihin liimaa ja kiinnitä niihin pieniä, punaisia helmiä.

Viimeistele juhlavat kasvit ruiskuttamalla ne spray-maalilla hopean, kuparin tai valkoisen värisiksi suojatuissa tiloissa. Spray-maalatut oljet ja kuivakukat käyvät myös loistavasti ruukkuihin lisäämään joulun tuntua.

Jos olet sattunut ruskan aikaan keräämään pudonneita, värikkäitä lehtiä, nyt on oikea aika hyödyntää niitä. Ripusta löytösi siimaan ja kiedo vaikkapa takanreunuksen koristeeksi.

Tuoksuvia ja näyttäviä luonnon koristeita

Takanreunalla ihastuttaa jouluinen seppele. Valmiin seppelepohjan ympärille on mukava koota muhkea katseenvangitsija. Valitse käytettäväksi ruusunmarjoja, pioniunikon päitä, kuivatettuja ympyränmuotoisia sitrusviipaleita, yrttejä, muskottipähkinöitä ja tuoksuvia kanelitankoja.

Viimeistele luomus valtavalla rusetilla. Hyödynnä ihmeessä samoja aineksia joulukuusen koristeina muovisten sijaan.

Romanttiset kynttilät ja lyhdyt

Asettele kotiisi romanttisia kynttilöitä myös veteen. Lisää vadissa kelluvien kynttilöiden esteettistä arvoa sirottelemalla niiden seuraan jouluruusun kukintoja tai koristeellisia joulumausteita, kuten tähtianiksia ja kanelitankoja sekä pähkinöitä.

Koristeellisuutensa lisäksi nämä kelluvat asetelmat lisäävät varmasti ruokahalua. Kynttilät löytävät tiensä myös korkeuksiin. Verhotankojen keskiosaan kaksipäisellä koukulla ripustettujen lyhtyjen seuraksi sopivat vaikkapa ohuella langalla tai siimalla yläilmoissa pysyvät pihlajanoksat tai lyhtykoisot.

MTV3

Lähteet: www.telegraph.co.uk

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.