Koomikko etenemässä Ukrainan vaalien toiselle kierrokselle – Vaalitarkkailija Ilkka Kanerva: "Vitsistä on muodostumassa todellinen tarina"

Vaalitarkkailija Ilkka Kanerva:"Vitsistä on muodostumassa todellinen tarina" 3:55
Volodymyr Zelenskyn suosio on ollut viimeisimmissä mielipidemittauksissa vankkaa. Ilkka Kanerva kommentoi Ukrainan tilannetta Huomenta Suomessa.

Ilkka Kanerva johtaa vaalitarkkailuoperaatiota Ukrainassa, jossa käytiin eilen presidentinvaalien ensimmäinen kierros.

Ovensuukyselyiden mukaan vaalien toiselle kierrokselle ovat etenemässä koomikko Volodymyr Zelensky ja istuva presidentti Petro Poroshenko.

Kanerva arvioi, että Zelenskystäon tullut kansalaisille läheinen tv-tunnettuutensa kautta. Zelensky on esittänyt suositussa tv-sarjassa presidenttiä.

– Kun hänet asetettiin ehdokkaaksi, sitä pidettiin vitsinä. Nyt vitsistä on muodostumassa aika todellinen tarina siitä, että hän on vaaleissa poikkeuksellisen vahvassa asemassa.

Käännekohta Euroopan turvallisuustilanteelle

Kanervan mukaan vaalit voivat olla Euroopan turvallisuustilanteelle käänteentekevät.

Presidentti Poroshenko on luvannut hoitaa sodan Ukrainan eduksi, mutta maan tilanne on pysynyt vaikeana. Se vaikuttaa yleiseen mielentilaan.

Tämä ei ole onnistunut, ja kansalaiset ovat pettyneitä. Se voi heijastua myös äänestystulokseen.

Ilkka Kanervan mukaan ratkaisevaa on, miten Zelenskyn valinta vaikuttaisi Ukrainan ja Venäjän välisiin suhteisiin.

– Mihin se tulisi johtamaan? Siihenkö, että uusi kaveri ottaa uuden taktiikan, se tulkitaankin anatautumiseksi Venäjän edessä? Kanerva kommentoi Huomenta Suomen haastattelussa aamulla.

Lue myös:

    Uusimmat