Koolla on väliä – liian lyhyt patonki vei Subwayn oikeuteen

Ravintolaketju Subway on noussut tällä viikolla otsikoihin, kun närkästyneet asiakkaat ovat syyttäneet ketjua valehtelusta.

Ravintolaketju Subwayn australialainen asiakas sai aikaan melkoisen mylläkän ladattuaan ketjun Facebook-sivuille kuvan ravintolan patongista. Subway on mainostanut patonkejaan 12 tuuman ( noin 30 cm) pituisiksi, mutta miehen lataama kuva paljasti patonkien olevan todellisuudessa vain 11 tuuman pituisia.

Australialaismiehen lataama kuva keräsi lyhyessä ajassa satoja tuhansia tykkääjiä ja kommentteja muilta närkästyneiltä asiakkailta. Liian lyhyistä patongeista nousi niin suuri kohu, että Subway joutui reagoimaan tilanteeseen ja julkaisi aiheesta tiedotteen. Subwayn edustajien mukaan patonkien pituus saattaa vaihdella, koska leipiä ei välttämättä leivota jokaisessa ravintolassa täysin ketjun ohjeiden mukaisesti. New York Postin haastatteleman franchise-yrittäjän mukaan syy patonkien pienenemiseen piilee kuitenkin tavarantoimittajassa, joka on vaivihkaa pienentänyt tuotteitaan.

Oikeusjuttu edessä

Patonkikohu on joka tapauksessa paisunut nyt niin suureksi, että kaksi miestä Yhdysvaltain New Jerseysta on päättänyt haastaa Subway-ketjun oikeuteen. Miesten mukaan ketju on valehdellut mainostaessaan patonkeja yhden jalan eli 12 tuuman pituiseksi.

Syyttäjän mukaan patonkeja on nyt mitattu ainakin seitsemässätoista eri Subway-ravintolassa ja pituus on ollut jokaisessa riittämätön. Esimerkiksi McDonald'sin Quarter-pounder -hampurilaset punnitaan syyttäjän mukaan joka kerta ennen valmistamista.

(MTV)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja