Konkaripakin tehoilta katkaisi JYPin piinaavan tappioputken – tehopuolustajan ikävä loukkaantuminen varjosti Kärppien murskavoittoa

JYP katkaisi kahdeksan ottelun mittaisen tappioputkensa, kun se kukisti SaiPan 5-1-lukemin.

Ottelun ja JYPin suurin sankari oli kaksi maalia iskenyt konkaripuolustaja Mikko Kalteva. Kalteva avasi ottelun maalihanat avauserässä, kun hän latoi viivalta kiekon verkkoon.

Vain kolme maalia ennen tämän illan ottelua tällä kaudella iskenyt Kalteva onnistui jälleen vielä saman erän aikana, kun hänen tarkka ja terävä laukauksensa painui yläkulmaan.

Mikael Kuronen toi SaiPan toisessa erässä maalin päähän, mutta Olli-Petteri Viinikainen laukoi JYPin SM-liigauransa ensimmäisellä täysosumalla jälleen kahden maalin karkumatkalle.

JYP takoi kiekon SaiPan verkkoon vielä kahdesti, joten voittolukemiksi merkittiin lopulta muotoon 5-1.

Voitto oli JYPille erittäin tärkeä, sillä se katkaisi näin ollen peräti kahdeksan ottelun mittaisen tappioputkensa.

Kärpille murskavoitto HPK:sta

Sarjakärki Kärpät otti vakuuttavan 6-2-voiton HPK:sta perjantai-illan kiekkokierroksella.

Jesse Puljujärven, Mika Pyörälän ja Juho Lammikon muodostama ykkösketju oli täysin pitelemätön. Lammikko ja Pyörälä iskivät kumpikin kaksi täysosumaa, kun Puljujärvi hääri taustalla kapellimestarina kahden syöttöpisteen turvin.

Ottelun jo kahden erän jälkeen ratkaisseen Kärppien komean voiton ylle lankesi kuitenkin varjo, kun kolme syöttöpistettä ottelussa saalistanut Shaun Heshka loukkasi jalkansa ikävän kaatumisen yhteydessä.

Tampereen paikallinen tarjosi vauhtia

Perjantai-illan viihdyttävin kamppailu nähtiin Tampereella, kun Tappara kaatoi Ilveksen voittomaalikisan jälkeen 4-3.

Tappara karkasi ottelussa jo 3-1-johtoon, kun Teemu Suhonen, Olavi Vauhkonen ja Anton Levtchi ohittivat Ilves-vahti Lukas Dostalin.

Ilves ei kuitenkaan luovuttanut. Ilves-kapteeni Eemeli Suomi otti joukkueen olkapäilleen ja johdatti joukkueensa tasoihin.

Ensin Suomi latoi illan toisella osumallaan tupsukorvat maalin päähän noin puolitoista minuuttia ennen päätössummeria.

Hetkeä myöhemmin Suomi oli rakentelemassa upeaa kuviota, jonka päätteeksi Matias Maccelli latoi Ilveksen tasoihin vain 26 sekuntia ennen kolmannen erän päätöstä.

Ratkaisu venyi voittomaalikisaan asti. Tappara oli siinä etevämpi, joten kirvesrinnat nappasivat kaksi pistettä.