Koneen ja Nokian toimitusjohtajat jyrähtävät rasismista: "Ei voi hyväksyä missään muodossa missään"

"Koneen toimitusjohtaja jyrähtää hallituksen rasismikohuista: "Emme mitenkään voi hyväksyä sellaista ajattelua" 0:58
Koneen Henrik Ehrnroot ottaa kantaa rasismikeskusteluun: "Emme mitenkään voi hyväksyä sellaista ajattelua"

Orpon hallituksen ympärillä velloneet rasismikohut ovat kantautuneet ulkomaille asti ja herättäneet huolta Suomen maineesta. Kahden suomalaisen suuryrityksen toimitusjohtajat sanoivat tänään painavan sanansa siitä, millaista viestiä Suomen pitäisi lähettää maahanmuutosta ja suvaitsevaisuudesta ulkomaille. 

Koneen toimitusjohtaja Henrik Ehrnrooth kertoo MTV Uutisille pitävänsä tärkeänä sitä, että Suomi nähdään avoimena ja suvaitsevaisena maana.

– Haluamme houkutella Suomeen paljon osaajia. Se on hyvin tärkeää meidän kilpailukyvyllemme. Koneen tyyppiselle globaalille toimijalle on tärkeää myös, että meidän kotimaamme nähdään positiivisessa valossa. Että olemme avoin, globaali maa, Ehrnrooth sanoo. 

– Siksi emme mitenkään voi hyväksyä sellaista ajattelua, mitä ollaan nähty viime aikoina. Tarkoitan, että rasismia ei voi hyväksyä missään muodossa missään, Ehrnrooth tarkentaa.

Nokian Lundmark korostaa Suomen maineen merkitystä

Nokian toimitusjohtaja Pekka Lundmark kommentoi aiemmin tiedotustilaisuudessa viimeaikaista maahanmuuttokeskustelua todeten, että työperäisen maahanmuuton kehittäminen ja jatkuminen tulevaisuudessa on tärkeää.

– Me olemme palkanneet Suomeen hyvin paljon ihmisiä viimeisten vuosien aikana, ja noin puolet heistä on muiden maiden kansalaisia, Lundmark sanoi huomauttaen puhuvansa paitsi Nokialle tulevien insinöörien, myös heidän puolisoidensa, puolisoiden työpaikkojen ja koko perheen maahan asettumisen puolesta.

Lundmarkin mukaan olennaista on myös, millaisia signaaleja Suomi lähettää.

–  Suomen maineen kannalta on äärimmäisen tärkeätä, että teemme kaikille selväksi, että Suomi on avoin yhteiskunta, jossa minkäänlaista rasismia ei suvaita.

Lue myös:

    Uusimmat