Kommentti: Täysin hävytön norjalaistilasto – Kerttu Niskanen voi murskata tämän Therese Johaugin silmien edessä

2:48
Kerttu Niskanen oli neljänneksi tulleessa Suomen viestijoukkueessa. Lauantaina edessä on päämatka.

Maastohiihdon arvokisojen naisten 30 kilometrin kilpailut ovat olleet Norjan yksipuolista juhlaa jo yli vuosikymmenen. Kerttu Niskasella on paikka katkaista tuo voittokulku yhden mestaruusrohmun, Therese Johaugin silmien edessä, MTV Urheilun Ossi Karvonen kirjoittaa Planicasta.

2011 Johaug. 2013 Björgen. 2014 Björgen. 2015 Johaug. 2017 Björgen. 2018 Björgen. 2019 Johaug. 2021 Johaug. 2022 Johaug.

Viisi kertaa Therese Johaug, neljä kertaa Marit Björgen.

Nyt mestarin nimi naisten 30 kilometrin arvokisastartissa vaihtuu, ja se saattaa olla myös ensi kertaa ei-norjalainen sitten puolalaisen Justyna Kowalchukin ja vuoden 2010 Vancouverin olympialaisten. Björgen taipui tuolloin 0,3 sekunnilla, kolmas oli muun Aino-Kaisa Saarinen.

Osa voittajaehdokkaista on nytkin Norjasta, mutta ehkä ne kovimmat tulevat kuitenkin Ruotsista ja Suomesta. Ja kun mainitsen Suomen, tarkoitan Kerttu Niskasta.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Niskasen uran ensimmäinen arvokisakulta jäi 0,4 sekunnin päähän Pekingin olympialumilla vuosi sitten. Matka oli 10 kilometriä perinteisellä. Edellä oli vain Therese Johaug.

– Tämä kulta on myös Kertun. Tuntuu niin pahalta hänen puolestaan, Johaug totesi tuolloin.

Nyt esikoistaan odottava Johaug seuraa Planican MM-hiihtoja Norjan television media-aitauksesta.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Jos Niskanen pukkaa Planican MM-stadionin maaliviivan yli mestarina lauantaina, Johaug ei todennäköisesti tirauta kyyneltä norjalaisten puolesta. Hän saattaa tehdä sen Niskasen MM-kullan takia.

Loppukaneetiksi: Vancouverin olympiakolmekymppisen jälkeen matka on hiihdetty maailmancupissa 11 kertaa. Voittaja on ollut kuudesti Björgen, neljästi Johaug ja kerran Ruotsin Frida Karlsson – Holmenkollenilla maaliskuussa 2020. Johaug taipui tuolloin 1,2 sekunnilla.

Naisten 30 kilometrin perinteisen yhteislähtö starttaa lauantaina kello 13.00. Planican MM-ohjelman näet tästä linkistä

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja