Kommentti: Sairaalapaikat täyttyvät ennätysvauhtia Virossa – silti rokotukset eivät kelpaa ja fasismisyytökset kiihtyvät

2:28
Koronaviruksen ilmaantuvuus on Virossa Euroopan korkeimpia ja sairaalat ovat kuormittuneet.

Mikä saa virolaiset Tallinnan Vapaudenaukiolle osoittamaan mieltään sinimustavalkolippuineen? Elintarvikkeiden vaiko polttoaineiden hinnat, tai lämmityskulujen kova nousu? Leikkausjonot vai korruptio? Väärin. Ei mikään näistä, kirjoittaa MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Petri Saraste.

Tallinnan Vapaudenaukio pursusi lauantaina koronapassien ja maskien vastustajia satamäärin, vaikka koiraakaan ei niin surkeassa syysilmassa olisi saanut ulos.

Hallitusta syytettiin fasismista, kansan jakamisesta kahtia, itsemääräämisoikeuden kaventamisesta, vapauden riistosta ja ties mistä salaliitoista. Banderolleja ja plakaateja oli heiluttamassa sekalainen seurakunta aina Odinin sotilaista venäläisvähemmistön edustajiin ja äärioikeistolaisen populistipuolue EKRE:n kannattajiin.

Oma napa tai oikeammin keho tuntuu olevan tällä puolella mertakin se tärkein ja läheisin asia. Tutkittuun tietoon ja tilastoihin ei luoteta. Ei edes silloin, kun läheinen makaa hengityskoneessa ja sairaalapaikat täyttyvät ennennäkemätöntä vauhtia.

Juuri nyt Virossa sairaalahoidossa on 516 potilasta, kun luku Suomessa on 215. Heistä 70 prosenttia on rokottamattomia, teholla makaavista peräti 90 prosenttia.

Viron rokotekattavuus on alkanut polkea paikollaan, vaikka rokotteita olisi saatavilla yllinkyllin. Samalla mielialat ovat alkaneet muuttua yhä aggressiivisimmiksi: joko olet puolellamme tai meitä vastaan.

Sopii kysyä kuka tästä kaikesta kahtiajaosta hyötyy? Kenen intressissä on jatkuvasti levittää tieteen vastaista tietoa?

Rokotuksista kieltäytyjät syyttelevät ahneita lääkefirmoja, mutta unohtavat, että rokotteiden kehittäminen on kallista puuhaa ja niiden kehittämiseen on osallistunut lääkeyhtiöitä ja laboratorioita ympäri maailmaa.

SARS-rokotteen kehittämiseen kului 20 kuukautta, ebolan 7 kuukautta ja zikaviruksen 5 kuukautta. Yhteisellä ponnistuksella COVID-19 rokote valmistui 65 päivässä.

Isorokkorokotustakin vastustettiiin aikanaan vahvasti, kunnes laajat rokotukset tekivät siitä selvää 1950–1970-luvulla. Mikrobiologit uskovat isorokon syntyneen 3000–4000 vuotta sitten Afrikassa. Siihen kuoli arviolta 300 miljoonaa ihmistä.

Kuinkahan monta tuhatta vuotta menee vielä siihen, että jotkut kanssaihmisistä saadaan uskomaan rokotteiden voimaan? 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja