Kommentti: Kai se pihvi ja suuseksi kelpaa myös naisille

Tänään vietetään pihvi ja suihinotto -päivää. Mies- ja naistoimittaja pureutuvat miesten ja naisten eroihin!

Tänään vietetään kansainvälistä pihvi- ja suihinottopäivää. Naistenpäivä meni jo, tarvitaanko miestenpäivää? Mikseivät miehet kehu toisiaan, ja miksi naiset kehuvat toistensa somekuviin niin, että pahaa tekee?

Mies- ja naistoimittajamme pureutuivat miesten ja naisten eroihin! Lue sähköpostinvaihto alta.

Eikö koskaan harmita, etteivät miehet kehu toisiaan kuin naiset? 

Moi Ville!

Sitä tässä mietin, että eikö koskaan harmita, etteivät miehet kehu toisiaan kuin naiset? Eikö olisi kiva tulla töihin, jos työkaverit olisivat silleen "Ville, oletpas sinä tänään komea"? Vai puhuvatko miehet näin toisilleen (veikkaus: eivät)?

Ystävällisin terveisin,
Maria

Miehet kehuvat toisiaan, mutta lähinnä saavutuksista

Moikka, Maria!

Meillä miehillä ei tosiaan ole tapana kauheasti kehua toistemme ulkonäköä. Miehet kehuvat toisiaan, mutta lähinnä saavutuksista ja silloinkin vain, kun on oikeasti aihetta. Mikäli miehet kommentoivat toistensa ulkonäköä, on positiivisetkin kommentit yleensä verhottu ilkikuriseen sarkasmiin tai poikamaiseen leukailuun.

Minusta olisi vaivaannuttavaa ja jopa kiusallista, jos ulkonäköäni kommentoitaisiin säännöllisesti. Sallittakoon se vain avopuolisolleni, jota totta kai muistan itsekin kehua aina tilaisuuden tullen!

Mistä se sitten johtuu, että naiset kehuvat toisiaan vuolaasti esimerkiksi Facebookiin lisättyjen kuvien yhteydessä? Onko kyseessä oikeasti vilpittömät kehut vai onko tarkoituksena vain varmistaa, että omatkin kuvat saavat muilta kehuja?

Ystävällisin terveisin,
Ville

Miten saamme naiset kehumaan toistensa saavutuksia naamojen sijaan?

Hei taas, Ville!

Minulle ei ole koskaan selvinnyt se monimutkainen tanssikuvio, joka menee näin:

Nainen 1 lisää uuden kuvan
Nainen 2: Näytät ihanalta!
Nainen 1: ENKÄ, ite näytät!
Nainen 2: Höpö höpö, sä oot kaunein!
Nainen 1: Enkä, näytän petolinnun peräsimeltä! Mutta SÄ OLET IHANIN
Nainen 2: EI KUN SINÄ

Onkohan tämä some-ajan vastine sille, kun nuori polvi kehuu äidin valmistamaa ruokaa ja äiti vähättelee sanoen "ei tässä mitään"? Sitäkään en muuten ole koskaan ymmärtänyt.

Tai kuullut miesten suusta. "Onpa siisti auto!" "Ääh, vanha kottero…" Ville, sano nyt, miten saamme naiset kehumaan toistensa saavutuksia naamojen sijaan?

Ystävällisin terveisin,
Maria

Vähättely on hyvin tyypillistä miehille nimenomaan kanssa!

Itse asiassa tuollainen reagointi on hyvin tyypillistä miehille nimenomaan autojen, tietokoneiden ja kotiteattereiden kanssa.

Jos joku kehuu (oikeasti hienoa) autoasi, vaivaannut ja alat vähättelemään sadan tonnin Mersuasi. Miesten on ehkä vaikeampi ottaa kehuja vastaan, koska siihen ei ole totuttu. Noidankehä on valmis. Ulkonäön kehuminen on miesten kesken harvinaista, mutta vaikka niin joskus tapahtuisikin, on se helppo kuitata kettuiluna.

Onkohan tässä sukupuolten välisen kuilun lisäksi sukupolvien välinen kuilu? Voisiko tuossa naisten ylitsevuotavassa toistensa kehuskelussa olla kyseessä vain nuorten naisten välinen kirjoittamaton sääntö? En ole havainnut tuollaista toimintaa esimerkiksi keski-ikäisten naisten keskuudessa. Haluaisin uskoa, että kyseessä on vain teini-ikäisten ja aikuistuvien nuorten ohimenevä vaihe.

Ratkaisun löytäminen kysymykseesi edellyttäisi, että ymmärtäisin naisten sielunelämää perusteellisemmin. Tähänastiset yritykseni sen suhteen ovat epäonnistuneet surkeasti.

Ystävällisin terveisin,
​Ville 

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

"Lol dude on pizzanaama"

Ville, maailmani on juuri mullistunut!

Olin aivan varma, että "älä nyt, ei tässä mitään" -tyyppinen kehujen nollaaminen on vain naisten heiniä, mutta sitä siis tapahtuu miestenkin piirissä. Tosin vähättely näemmä liittyy vehkeisiin.

Olet oikeassa siinä, että kehuskelu-kommenttiketjuja näkee yleensä nuorten naisten kuvissa. Miehet kommentoivat vain "lol dude on pizzanaama", eikä se taida olla edes haukku. Olen ymmärtänyt, että tuollainen päänaukomis-arvostaminen on miehille tyypillistä.

Näin kerran netissä kuvan, jossa erään sotilaan perhe lähetti hänelle kuvaterveisiä. Kuvan pointti oli arvata, kuka kuvan henkilöistä on miehen paras kaveri. Kylteissä luki seuraavan tyyppisiä tekstejä: "Rakastan sinua, toivottavasti olet turvassa! Olet paras! Toivottavasti kuolet, senkin fagotti!" Lienee selviö, että viimeinen ”kaunis” viesti oli bestikseltä.

Naiset sanovat kauniita asioita, joita muut naiset sitten eivät usko, vaan heittävät päälle rumia kommentteja itsestään. Miehet taas sanovat rumilta vaikuttavia asioita, jotka ovatkin oikeasti kauniita. Vähemmästäkin menee pää pyörälle.

Asiasta toiseen, 8.3. oli tasa-arvon ajamiseen tarkoitettu, nykyisin kukkiin ja suklaisiin keskittyvä naistenpäivä. Pitääkö miehille olla miestenpäivä? Vai riittäisikö huumorimielessä kehitelty Steak & BJ -päivä (joka muuten on tänään, 14.3.)?

Ystävällisin terveisin,
Maria 

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Steak & BJ -päivä on kaunis ajatus

Huumoripainotteinen Steak & BJ -päivä on kaunis ajatus, mutta sen ulkopuolelle jää valitettavasti suuri osa miesväestöstä automaattisesti. Miehiä olisi myös aavistuksen kiusallista juhlistaa näin esimerkiksi työpaikoilla.

Miestenpäivässä ei myöskään ole ajatustasolla sen enempää huumoria kuin naistenpäivässäkään. 

Aikoinaan eräässä katugallupissa haastatellut naiset eivät lainkaan lämmenneet ajatukselle miestenpäivästä. Sille ei kuulemma ole tarvetta, koska meillähän on jo isänpäivä. Sen sijaan naistenpäivää puolusteltiin (milläpä muullakaan kuin) tasa-arvolla.

Uskon, että moni nainen olisi valmis muistamaan miespuolisia ystäviään, työkavereitaan sekä mielitiettyään siinä missä miehetkin naisia. Vähintään sen yhden kerran vuodessa. 

Ystävällisin terveisin,
Ville 

Omituista logiikkaa

Ja entä, jos ei halua pihviä? Eikä suihinottoa? Menee koko päivä aivan reisille…

Omituista logiikkaa tuo, että isänpäivä korvaisi miestenpäivän, meillä kuitenkin on sekä naistenpäivä että äitienpäivä. Onneksi ystävänpäivä on Suomessa lähinnä ystävien päivä, ei pakollinen mennään treffeille -päivä!

Ystävällisin terveisin,
Maria

Steak & BJ -päivä ei ole vain miehille

Uskallan myös väittää, ettei Steak & BJ -päivä ole vain miehille suunnattu. Kai se pihvi ja suuseksi kelpaa myös naisille!

Ystävällisin terveisin,
Ville

Ps. Kansainvälinen miestenpäivä muuten on olemassa – sitä vietetään 19. marraskuuta.

Miehet vastaavat naisten kysymyksiin videolla:


Lue myös:

    Uusimmat