Mainos

Kommentti: Iivo Niskanen tiesi olevansa ykkönen – uskomatonta viileyttä olympiavoittajana!

5:07

Iivo Niskanen teki lauantaina Pyeongchangin olympialaduilla sen, mitä hän itseltään odotti. Niskanen voitti 50 kilometrin perinteisen yhteislähtökisan suvereenilla esityksellä.

Niskanen lähti pitämään hurjaa vauhtia 15 kilometrin jälkeen ja kukisti vuorotellen haastajansa Aleksei Poltoraninin ja Aleksandr Bolshunovin. Vaikka ero Bolshunoviin oli maalissa reilut 18 sekuntia, voittajasta ei lopussa ollut mitään epäselvyyttä.

Niskasen juhli maalissa, mutta riemu jäi yllättävänkin maltilliseksi. Ylen haastattelussa heti kisan jälkeen Niskanen kertasi suoritustaan analyyttisesti, ei riemusta kiljuen epätodellisissa tunnelmissa. Tuli tunne, että Niskanen oli käynyt voittojuhlat jo etukäteen päänsä sisällä, ikään kuin varmana voitostaan.

Se näkyi ladulla lauantaina. Niskasen menossa ei ollut epäilyksen pilkahdustakaan missään vaiheessa kilpailua. Fysiikka, taktiikka ja välineet olivat kaikki priimaa.

Tähän kisaan Niskanen oli latautunut viimeisen vuoden ajan, ja kun tulos on suvereeni olympiakulta, enempää ei voi vaatia. Suoritus oli todellinen huippu-urheilijan merkki.

Ja niitä nähdään Niskaselta tulevina vuosina lisää.

10:50

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.