Kommentti: Huippulupaus Suhonen voi murtautua Bundesliigaan

Käpylän Pallon suurlupaus Anssi Suhonen voi hyvinkin pelata Bundesliigassa 3-4 vuoden sisällä.

Tammikuussa 16 vuotta täyttänyt keskikenttäpelaaja ehti hurmata allekirjoittaneen täydellisesti viime vuoden aikana monipuolisella osaamisellaan. Tuusulassa kesällä pelatussa Suomen poikamaajoukkueen turnauksessa en voinut aluksi edes uskoa, kuinka ennakkoluulottomasti ja rennosti tuolloin vasta 15-vuotias pelimies kykeni esiintymään vuotta vanhempien maajoukkueen riveissä.

KäPan B-junioreissa ja Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkueen paidassa vielä hentoinen pelimies osoitti, että potentiaalia hänellä riittää aivan valtavasti. Erinomaisen pelikäsityksen omaava dynaaminen 8-paikan pelaaja on nopeuskestävyysominaisuuksiltaan ikäluokassaan maailman mittakaavassakin huippuluokkaa. Hän on älykäs "katufutaaja". Sanan positiivisessa merkityksessä.

Poikkeuksellisen pelirohkea ja taitava pelintekijä oppii takuulla uudessa, entistä vaativimmassa ympäristössä paljon uutta ja tärkeää jalkapallosta. Kulttuuri ja hurja kilpailu pelipaikasta laittavat Suhosen äärimmäisen kovaan testiin joka päivä. Mikäli hän lopulta läpäisee piinkovan testin, saatetaan tästä huippulupaavasta nuorukaisesta kohista lähitulevaisuudessa myös Saksan kentillä isoin kirjaimin.

HSV:n akatemiasta ponnistaminen edustusjoukkueeseen vaatii suomalaislupaukselta valtavan paljon raakaa ja tinkimätöntä työtä, mutta ainakaan työmoraalin puutteesta homma tuskin tulee Suhosen kohdalla jäämään kiinni.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja