Kommentti: HJK:hon siirtynyt Perparim Hetemaj ei ole sateentekijä

35-vuotiaan maineikkaan paluumuuttajan Perparim Hetemaj'n suurin arvo tulee olemaan esimerkillä johtamisessa – niin kentällä kuin arjessa, kirjoittaa MTV Urheilun toimittaja Timo Innanen.

Voittavien pelitekojen suorittaminen osana joukkuekollektiivia. Siinä on pähkinänkuoressa massiivinen oppi, jonka Perparim Hetemaj omaksui täydellisesti vaativien Italian vuosiensa aikana. Hän oli laatuseuroissaan poikkeuksetta erityisen arvokas roolipelaaja. Todella säntillinen huippuammattilainen, johon valmentajat ja joukkuekaverit luottivat vankkumattomasti.

Hetemaj osasi tehdä myös muista pelaajista ympärillään parempia. Jatkossa työteliäs ja laadukas keskikenttäpelaaja yrittää iskostaa samaa piinkovaa asennettaan HJK:ssa muihin pelaajiin – sekä samalla koko seuraan, jonka toimintakulttuurissa riittää yhä viilattavaa, vaikka eteenpäinkin on menty.

Hetemaj on hyvällä tavalla omanarvontuntoinen henkilö, joka ei pelkää konfliktejakaan. Silti rehellisyyden nimissä on myös todettava, ettei konkarista ole HJK:ssa pelilliseksi sateentekijäksi, mikäli joku sellaista edes odottaa.

Juttu jatkuu videon alla.

Perparim Hetemaj lopettaa maajoukkueuransa 1:58
Näin Perparim Hetemaj perusteli päätöstään lopettaa maajoukkueura tammikuussa 2018.

Hän tulee olemaan ennen kaikkea rutinoitunut roolipelaaja, joka antaa kaikkensa voittamisen eteen – keinoja siinä kaihtamatta. Se on valtaisan suuri lisäarvo, jonka merkitys etenkin eurokentillä voi nousta kauden aikana vielä arvoon arvaamattomaan.

Lue myös:

    Uusimmat