Kommentti: Entä jos Porvoon poliisiampumisiin ei olekaan kunnon motiivia

Porvoon poliisiampumiset ovat niin poikkeuksellinen teko, että niiden taustalle pitäisi löytää yhtä vahva motiivi. Vasta sitä kautta voisi ymmärtää tapahtuneen, kirjoittaa MTV Uutisten rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä.

Toistaiseksi sellaista kunnollista motiivia ei ole löytynyt.

Hymy-lehti tarjoaa nyt vaihtoehdoksi sukukostoa. Teorian mukaan veljesten sukulaismies joutui poliisin kaltoin kohtelemaksi 90-luvulla ja poliisiampumiset olisivat siitä kosto.

Tämä kuulostaa kaukaa haetulta ja poliisilähteet torppaavatkin teorian.  

– Median spekulaatiota, sanoi eräskin.

Tapauksen tekninen ja taktinen tutkinta on jatkunut keskusrikospoliisissa. Tällä viikolla suljettiin Tampereella rantatunneli. Sieltä etsittiin mm. luodin jälkiä.

Tekojen selvittämistä on vaikeuttanut se, että veljekset eivät ole puhuneet poliisikuulusteluissa. Ja jos epäillyt eivät puhu, niin motiivin selvittäminen on huomattavasti hankalampaa.

Teon ympärillä on paljon piirteitä, joissa ei ole logiikkaa: ryöstö naamioitumattomana, pako omalla autolla omien puhelimien kanssa, ryöstö majapaikan vieressä ja niin edelleen.

Jos teko oli suunniteltu, niin se oli todella huonosti suunniteltu.

Mutta miksi? Se tiedetään, että ryöstäjät tavoittelivat poliisien aseita. Päihteiden vaikutuksen alla veljekset eivät tiettävästi olleet.

Tällä hetkellä teko antaa vaikutelman jonkinlaisena typeränä päähänpistona, jossa aliarvioitiin suomalaisia poliiseja.

Vakaviinkaan rikoksiin ei aina löydy järjellistä motiivia.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja