Naapuri törmäsi autolla 3-vuotiaaseen, joka kuoli – poliisilta uutta tietoa turmasta Kempeleessä

1:00
Turma järkyttää Kempeleessä. Tältä kaupungilla näyttää.

Lapsi menehtyi liikenneonnettomuudessa Kempeleen keskustassa keskiviikkona.

Oulun poliisilaitos kertoo, että henkilöauton kuljettaja oli lähtenyt ajamaan pihasta eteenpäin ja kääntynyt kulkusuunnassaan oikealle.

Kääntyessään henkilöauto osui potkupyörällä liikkuneeseen lapseen. Törmäyshetkellä henkilöauton vauhti oli alhainen.

Autoa kuljetti täysi-ikäinen henkilö. Alkoholilla ei ollut osuutta asiaan. 

Poliisi tutkii tapausta liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena.

Kolmevuotias lapsi menehtyi, kun naapuritalosta lähtenyt autoilija ei havainnut vanhemman valvonnassa ollutta potkupyöräilevää lasta.

Paikalle hälytetyn ambulanssin ja pelastuslaitoksen ponnisteluista huolimatta lapsi todettiin kuolleeksi.

Poliisi tutkii tapausta liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena. Poliisin mukaan alkoholilla ei ollut osuutta tapahtumassa.

Oulun poliisilaitos kertoo MTV Uutisille, ettei se tule tiedottamaan asiasta enempää.

"Koskettaa koko Kempelettä"

Kempeleen seurakunnan kirkkoherran viransijaisena toimiva Erja Oikarinen kertoo MTV Uutisille, että seurakunta tulee tukemaan surun keskellä olevia kempeleläisiä. 

– Todella valitettava ja surullinen asia, joka koskettaa koko Kempelettä tavalla tai toisella. Seurakuntana olemme surevien tukena ja työntekijämme ovat käytettävissä muun muassa surusta keskusteluun. Järjestämme mahdollisesti rukoushetken, jossa voi surra ja rukoilla yhdessä.

Oikarinen kertoo, että onnettomuudessa menehtyneen lapsen muistoa kunnioittavat voivat sytyttää kynttilöitä Kempeleen muualle haudattujen muistopaikalle.

Muistopaikat löytyvät seurakunnan vanhalla hautausmaalla Pyhän Kolminaisuuden kirkon vierestä sekä Kokkokankaan hautausmaalla.

"Tunnelma ollut järkyttynyt"

Kempeleessä olevan MTV Uutisten avustajan mukaan suurin osa kempeleläisistä on kuullut tai lukenut 3-vuotiaan kuolintapauksesta vasta tänään.

– Tunnelma on ollut järkyttynyt. Järkytystä lisää se, että nyt lyhyen ajan sisällä on tapahtunut Muhoksen kolari ja Tyrnävän vastaava lapsiturma, jossa kuoli yksivuotias lapsi, avustaja kertoo ihmisten tunnelmista.

Muhoksella kuoli henkilöauton kuljettaja tiistaina, kun henkilöauto törmäsi rekan kanssa. Viime maanantaina yksivuotias lapsi menetti traagisesti henkensä Tyrnävällä, kun lapsi jäi henkilöauton alle omakotitalon pihapiirissä.

Tyrnävän tragediassa henkilöautoa kuljettanut henkilö oli alaikäinen ja hänellä oli ajo-oikeus.

Pohjois-Pohjanmaalla Limingassa tapahtui myös kuolonkolari kaksi viikkoa sitten torstaina 11. elokuuta, kun kevytmoottoripyörän ja sähkömopon välisessä onnettomuudessa menehtyi toinen mopon kyydissä ollut henkilö. Nuorukainen menetti tuolloin henkensä.

Uutista päivitetty 25.8. kello 15.30 Oulun poliisilaitoksen uusilla tiedoilla auton kulkusuunnasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja