Mainos

Kolmea henkilöä epäillään Pudasjärven murhasta: Yksi epäillyistä sieppasi uhrin puolison ja pakeni Ruotsiin

0:32

Pudasjärven murhasta epäilty mies oli ottanut pakomatkalle mukaansa uhrin puolison, tapauksen tutkinnanjohtaja Jukka Nurmenniemi KRP:stä kertoo.

Nainen oli otettu mukaan vastoin tämän tahtoa. Nainen löydettiin samalla, kun mies otettiin kiinni Ruotsin Luulajasta.

– Ensitietojen mukaan siepattu nainen löytyi fyysisesti vahingoittumattomana. Epäillyn otti kiinni Ruotsin poliisi, ja kiinniotto sujui rauhallisesti, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Kolmikon suhdetta uhreihin ei tiedetä

Miehen lisäksi poliisi otti jo eilisaamulla Kiimingistä kiinni kaksi henkilöä tapauksesta epäiltynä. Kaikkia tutkitaan toistaiseksi murhaan, törkeään ryöstöön ja törkeään vapaudenriistoon liittyen. Nurmenniemi painottaa, että rikosnimikkeet täsmentyvät tutkinnan aikana.

Esimerkiksi teon motiivista poliisi ei tässä vaiheessa osannut kertoa mitään. Poliisilla tiedossa ei tässä vaiheessa ole, oliko rikoksista epäillyllä kolmikolla jokin yhteys henkirikoksen ja vapaudenriiston uhreihin.

– Kaikkia tekoon liittyviä syitä pohditaan. Tutkinta on täysin alkuvaiheessa, Nurmenniemi muistuttaa.

Poliisilla ei tällä hetkellä ole myöskään tietoa, miksi murhasta epäilty mies oli paetessaan ottanut naisen mukaansa ja suunnannut Ruotsiin.

Kuollut mies löytyi palopaikalta

Rikostapaus tuli ilmi, kun Pudasjärven Petäjänkankaantiellä sammutettiin eilen aamulla omakotitalon tulipaloa. Palopaikan lähistöltä tien vierestä löytyi kuollut vuonna 1960 syntynyt mies. Tämän arvioitiin kuolleen henkirikoksen uhrina. Omakotitalo oli palanut pahoin.

Poliisi tiedotti, että se etsi tapaukseen liittyen punaista Kia Ceed -henkilöautoa, jonka rekisterinumero on GIM-639. Rekisteritietojen perusteella auto oli varastettu samana päivänä, kun rikos tapahtui.

Auto löydettiin Ruotsista samassa yhteydessä, kun pakomatkalla ollut mies otettiin kiinni ja nainen saatiin turvaan.

Poliisi tutkii tapauksessa toistaiseksi ainakin murhaa, törkeää ryöstöä ja törkeää vapaudenriistoa.

Poliisi toivoo yhä yleisöltä tietoa henkilöauton liikkeistä, ja niistä pyydetään kerrottavan osoitteeseen rikosvihje.krp@poliisi.fi.

Juttua ja otsikkoa päivitetty 11.58: Toisin kuin otsikossa ja jutussa aiemmin kerrottiin, Kiimingissä kiinniotettujen henkilöiden sukupuoli ei toistaiseksi ole tiedossa. Myös Nurmenniemen sukunimi korjattu.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja