Kolme vuotta talebanien vankina olleet professorit on vapautettu

Afganistanissa Taleban-liike on vapauttanut kaksi panttivankia kolmen vuoden vangitsemisen jälkeen, poliisi- ja kapinallislähteet kertovat.

–  Tiistaiaamuna noin kymmeneltä kaksi Afganistanin amerikkalaisen yliopiston professoria vapautettiin Nawbaharin alueella Zabulin maakunnassa. Heidät kuljetettiin pois Zabulista yhdysvaltalaisilla helikoptereilla, poliisilähde sanoi AFP:lle.

Taleban-lähteiden mukaan vapautetut ovat yhdysvaltalainen Kevin King ja australialainen Timothy Weeks. Englantia opettaneet miehet vangittiin yliopiston liepeillä vuonna 2016.

Uutistoimisto AP:n mukaan vapautuksessa on kyse vankien vaihdosta, jossa Afganistanin hallitus vapautti kolme taleban-vankia ja lähetti heidät Qatariin. Ilmeisesti professorit suostuttiin vapauttamaan vasta, kun talebanit saivat vahvistuksen siitä, että heidän jäsenensä olivat päässeet Qatariin asti.

Yhdysvaltojen armeijan erikoisjoukot yrittivät vapauttaa professorit vuonna 2016 hieman heidän vangitsemisensa jälkeen. Pelastusoperaatio ei kuitenkaan onnistunut, sillä miehet oli siirretty pois hieman ennen operaation alkamista.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja