Mainos

Kolme tiukkaa tilannetta, jotka yritys voi selvittää limiittilainan avulla

Limiittilainalla yritys saa rahoitusta nopeasti käyttöönsä myös silloin, kun lisärahoituksen tarve on akuutti. Lue esimerkit kolmesta tilanteesta, jolloin limiittilaina voi täyttää yrityksen kohtaaman rahoitustarpeen.

Äkillinen rahoitustarve yllättää

Limiittilainalla on mahdollista kattaa nopea ja tilapäinen pääoman tarve. Limiittimuotoisen yrityslainan saa usein haettua vaivattomasti verkossa, ja luottopäätös tulee joko välittömästi tai viimeistään muutamien arkipäivien kuluessa. Hakuprosessi ja hakemuksen käsittelyaika riippuu luotonmyöntäjästä. Ensimmäisen noston yrityksen tilille voi tehdä jopa seuraavana arkipäivänä positiivinen luottopäätöksen vastaanottamisen jälkeen. Lainansaantia varten ei myöskään tarvita pääsääntöisesti reaalivakuuksia, kuten omistettua kiinteistöä tai asiakirjoja.

Nopean hakuprosessin ansiosta limiittilainalla voi rahoittaa äkillisiä hankintoja, kun luottoa voidaan nostaa käyttöön parhaimmillaan seuraavana arkipäivänä lainahakemuksen lähettämisestä. Lisäksi esimerkiksi Svean myöntämän yrityslainan voi hakea varmuuden varalle yrityksen käyttöön pelkkää kuukausimaksua vastaan, sillä limiitistä peritään korkoa vain käytössä olevan saldon mukaan - näin luotto on heti käytettävissä äkillisen rahoitustarpeen ilmetessä.

Yrityksen talous vaatii joustoa

Limiittilainaa voi käyttää rahoitusratkaisuna silloin, kun yrityksen talouden hallintaan tarvitaan joustoa. Limiittilainalle sovitaan luottosopimuksen yhteydessä luottoraja, johon asti yritys voi nostaa myönnettyä luottoa jatkuvasti käyttöönsä. Näin luottoa voi siirtää yrityksen tilille lisää sitä mukaan, kun rahoitusta tarvitaan aina sovittuun luottorajaan asti. Tämä onnistuu luotonmyöntäjän verkkopalvelussa ilman erillistä hakemusta. Lisäksi yritys voi hakea verkossa myös limiittilainan korotusta, jolloin luottorajaa voidaan mahdollisuuksien mukaan myös nostaa.

Jatkuvana luottona limiittilainan takaisinmaksu eroaa perinteisestä yrityslainasta. Kun yritys tekee lyhennyksiä, vapautuu luottoa takaisin käyttöön. Limiittilaina säilyy joustoa tarjoavana rahoitusvaihtoehtona päivittäisten kulujen ja investointien kattamiseen ilman uutta lainahakemusta niin kauan, kunnes se irtisanotaan. Limiittilainan takaisinmaksu ei ole myöskään aina sidottu maksusuunnitelmaan. Yritys voi valita käyttöönsä lyhennysvapaan limiittilainan, jolloin lainaa voi lyhentää yrityksen tilanteen mukaan.

Lyhennysvapaa limiittilaina, kuten Svean yrityslimiitti, tuo joustoa yrityksen talouden hallintaan, sillä lainaa ei ole tarvetta lyhentää maksusuunnitelman mukaan. Lainasta voidaan maksaa pelkkää kuukausimaksua ja -korkoa, joka lasketaan ainoastaan käytössä olevalle saldolle. Yrityksen varat voi siten keskittää siihen, mihin niitä tarvitaan kipeimmin. Toiminnan elpyessä limiittilainan voi maksaa joko osissa tai kokonaisuudessaan takaisin, jolloin limiitti on jälleen yrityksen käytettävissä.

Ominaisuuksien puolesta limiittilaina on varteenotettava ratkaisu, kun halutaan käyttöön joustoluottoa tai joustavaa luottotiliä vastaava palvelu, joka on jatkuvasti käytettävissä joko puskurina yrityksen päivittäisissä tarpeissa tai isompia hankintoja tehdessä. Svean lyhennysvapaa yrityslaina on limiittilaina joustavimmillaan, kun lyhennykset voi tehdä täysin yrityksen taloudellisen tilanteen mukaan.

Kassavaihtelu haastaa yritystoimintaa

Limiittimuotoisesta yrityslainasta voi olla apua myös silloin, kun yritystoimintaa hankaloittaa kassavaihtelu ja siten tilapäinen käyttöpääoman puute. Myynnin sesonkipainoitteisuus voi haastaa yritystoimintaa, jos kiireisen sesongin aikana myyntisaatavia ei saada tarpeeksi nopeasti kassaan toiminnan rahoittamiseksi tai hiljaisen sesongin aikana rahoitusta ei riitä juoksevien kulujen hoitamiseksi. Limiittilainan avulla yritys voi paikata puuttuvaa pääomaa vaadittavan ajan, sillä luottoa voi nostaa nopeasti käyttöön tarvittavan määrän.

Koska limiittilaina sopii lyhytaikaiseen pääoman tarpeeseen, voi nostettua limiittiä hyödyntää sujuvasti kassavirtojen tasaamiseen ja käyttöpääoman parantamiseen. Yritys voi esimerkiksi nostaa limiittiä käyttöönsä juoksevien kulujen kattamiseen, jos kaupankäynti tyrehtyy. Kun rahoitustarve on väistynyt, limiittilainan voi maksaa luotonantajasta riippuen kerralla takaisin, jolloin kuluja ei kerry turhaan. Limiittilainan voi myös hyvin pitää puskurina etenkin, jos kyseessä on laina, jossa korko lasketaan käytössä olevan limiitin mukaan.

Svea

Svea tarjoaa maksu- ja rahoitusratkaisuja yrityksille ja yksityisille, sekä perintä- ja taloushallinnon palveluita yrityksille. Suomessa Svea on toiminut jo vuodesta 2002, työllistäen nykyisin yli 200 henkeä.

Svealta voi hakea yrityslimiittiä 5 000 eurosta aina 100 000 euroon asti.

  • Haet helposti verkossa pankkitunnuksilla
  • Saat luottopäätöksen heti
  • Ei tarvetta reaalivakuuksille
  • Maksat korkoa vain nostetun saldon mukaan
  • Lyhennät limiittiä kuten haluat

Lue lisää

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja