Kolme murhan yritystä keskellä kirkasta päivää Helsingin keskustassa – tämä Hietalahdessa järkyttäneestä ampumavälikohtauksesta tiedetään nyt

Helsingin keskustassa sattui eilen iltapäivällä ampumavälikohtaus, jossa loukkaantui kaksi ihmistä. Kokosimme yhteen, mitä tapauksesta tiedetään ja mitä silminnäkijät ovat tapauksesta kertoneet.

Ampumavälikohtaus tapahtui neljän aikaan tiistaina Hietalahdenkadulla Helsingin keskustassa. Tapauksesta on annettu toistaiseksi niukasti tietoa. Helsingin poliisi on luvannut kertoa lisää tapahtumista tänään puoliltapäivin.

Kolme murhan yritystä

Poliisi tutkii ampumavälikohtausta tässä vaiheessa kolmena murhan yrityksenä. Kaksi henkilöä loukkaantui ampumatapauksessa, mutta heillä ei ole poliisin mukaan hengenvaaraa.

Kolmas tapaukseen liittyvä henkilö ei loukkaantunut ampumavälikohtauksessa.

Poliisi kertoi ampumavälikohtauksen jälkeen Twitterissä, että ulkopuoliset eivät ole vaarassa.

Yksi otettu kiinni

Poliisi on ottanut kiinni yhden henkilön tapaukseen liittyen. Poliisin mukaan hänen osuuttaan tapahtumiin selvitetään.

– Poliisi selvittää edelleen tapahtuman kulkua ja epäillyn motiivia. Häntä kuullaan myöhemmin tutkinnan edetessä, rikoskomisario Jukka Larkio kommentoi eilen.

Näin silminnäkijät kuvailivat tapahtumien kulkua

Poliisi ei ole avannut tapahtumien kulkua ampumavälikohtauksen tai pidätykseen johtaneiden tapahtumien osalta.

MTV Uutisten tapahtumapaikalla haastattelemien silminnäkijöiden mukaan tapaukseen liittyi Toyota Yaris -merkkinen auto. Auto seisoi Hietalahdessa eilen. Auton ikkuna oli rikki ja ajovalot olivat päällä. Silminnäkijä näki, kun joko autosta tai autoon ammuttiin laukauksia.

Toisen silminnäkijän mukaan ampujalla oli mahdollisesti rakennusmiehen vaatteet. 

– Miehellä oli keltaiset vaatteet, ja hän meni autoon, silminnäkijä kuvaili. 

Silminnäkijän mukaan autossa oli myös muita ihmisiä. Hänen mukaansa kaksi ihmistä juoksi autosta ulos ja auton takaosassa istunut henkilö oli osallisena ampumistapauksessa.

– Verta tuli aika paljon, kuvailee silminnäkijä.

Valkoinen pakettiauto mukana?

Kolmas alueella asuva silminnäkijä kerto kuulleensa kaksi laukausta. Hän näki ikkunasta, kuinka kaksi henkilöä juoksi ja pysäytti liikkeessä olevia autoja.

Iltalehden haastatteleman silminnäkijän mukaan ampuja olisi ampunut toista autosta paennutta henkilöä kylkeen. Tämän jälkeen ampujan kerrotaan rikkoneen Toyotan toisen takaikkunan ja ampuneen takapenkillä ollutta henkilöä.

Silminnäkijät ovat yhdistäneet myös valkoisen pakettiauton ampumavälikohtaukseen. Ilta-Sanomien haastatteleman silminnäkijän mukaan ampuja olisi noussut ulos valkoisesta pakettiautosta. Toisen silminnäkijän mukaan pakettiauto olisi tahallaan kolaroinut Toyotan kanssa.

Poliisi ei ole vahvistanut tietoja.

 

Lue myös:

    Uusimmat