Mainos

Kolme ministeriä sai valtiosihteerin

Kaikkiaan uuteen hallitukseen tulee kymmenen poliittista valtiosihteeriä.

Uuden hallituksen kolme ministeriä ovat saaneet valtiosihteerin. Kaksi valtiosihteereistä jatkaa aiemmissa tehtävissään. Yksi nimi on uusi.

Valtioneuvosto nimitti peruspalveluministeri Paula Risikon (kok.) valtiosihteeriksi kokoomuksen eduskuntaryhmän pääsihteerin Ilkka Oksalan. Peruspalveluministeristä sosiaali- ja terveysministeriksi muuttuneen Liisa Hyssälän (kesk.) valtiosihteerinä jatkaa Terttu Savolainen. Myös kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarisen (kesk.) valtiosihteerinä toiminut Anssi Paasivirta jatkaa entisissä tehtävissään.

Valtioneuvosto nimitti perjantaina ylimääräisessä istunnossaan ensimmäiset valtiosihteerit. Uuteen hallitukseen tulee kaikkiaan kymmenen poliittista valtiosihteeriä.

Oksala (s. 1965) on pitkäaikainen kokoomuksen taustavaikuttaja. Eduskuntaryhmän pääsihteerinä hän on toiminut vuodesta 2001. Aiemmin hän työskennellyt muun muassa sosiaali- ja terveysministeriössä neuvottelevana virkamiehenä, puolustusministerin erityisavustajana ja kokoomuksen eduskuntasihteerinä. Koulutukseltaan hän on oikeustieteen kandidaatti.

Poliittinen valtiosihteeri on ministerin tärkein avustaja. Hänen tehtävänään on avustaa ministeriä käytännössä kaikilla toimialoilla. Valtiosihteerin työssä korostuu EU-asioiden valmistelu. Valtiosihteeri toimii tehtävässään korkeintaan ministerin toimikauden ajan.

Kokoomus julkistaa loput kolme valtiosihteeriään maanantaina. Vihreiden valtiosihteeri valittaneen vasta myöhemmin, koska valtiosihteerien määrän lisääminen yhdellä vaatii rahat lisäbudjettiin.

Kekkonen kokoomuksen ykkösavustajaksi

Kokoomus valitsi tänään myös lähes koko ministerien avustajakaartinsa. Useammalla heistä on aikaisempaa kokemusta kokoomusministerien avustamisesta.

Puheenjohtaja Jyrki Kataisen ykkösavustajaksi eli ministeriryhmän sihteeriksi tulee eduskuntaryhmän nykyinen tiedotussihteeri Jussi Kekkonen.

Kataisen muut erityisavustajat ovat Juho Romakkaniemi, Sirkku Linna ja Ari Sauros.

Ulkoministeri Ilkka Kanerva saa erityisavustajakseen kokoomuksen nykyisen kansainvälisten asioiden päällikön Jori Arvosen. Opetusministeri Sari Sarkomaata avustaa Laura Rissanen ja peruspalveluministeri Paula Risikkoa Anna Manner-Raappana.

Asuntoministeri Jan Vapaavuoren avustajaksi ryhtyy Helsingin kokoomuksen toiminnanjohtaja Tatu Rauhamäki. Sisäministeri Anne Holmlundia avustaa suojelupoliisin osastopäällikkö Ilkka Salmi. Hän toimi aikanaan myös sisäministeri Ville Itälän avustajana neuvottelevan virkamiehen vakanssilla.

Puolustusministeri Jyri Häkämies saa avustajakseen kokoomuksen järjestöpäällikön Mikko Kortelaisen. Viestintäministeri Suvi Lindenin erityisavustaja ja Häkämiehen toinen erityisavustaja nimitetään myöhemmin.

Keskusta julkisti tänään yhden avustajanimen. Liikenneministeri Anu Vehviläistä ryhtyy avustamaan eduskuntasihteeri Kari Jääskeläinen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.